hola

Avui 18 de desembre és el Dia Internacional de la persona migrada i a Santa Perpètua de Mogoda es commemora amb una xerrada telemàtica oberta a la ciutadania que es podrà seguir a través del canal youtube de l’Ajuntament @ComunicacióSPM a les 18 h. L’acte està coorganitzat per les regidories de Solidaritat i Cooperació Internacional, Infància i Adolescència i Comunicació; i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Els ponents convidats són Rami Tattan i Ousman Umar que explicaran els seus dos processos migratoris des de Siria i Ghana, respectivament. La ciutadania que vulgui podrà fer arribar preguntes per als ponents a través de missatges de whatsapp al 689 098 839. Els missatges es poden enviar abans de la xerrada i mentre s’estigui realitzant.

L’objectiu municipal amb la commemoració d’aquesta jornada és apropar una realitat que mai ha deixat de produir-se perquè la mobilitat de les persones és inherent a la condició humana. Al mateix temps es vol treballar la conscienciació ciutadana cap a unes persones que migren dels seus països per buscar-se un futur millor, a vegades fugint de situacions de guerra o de violència i que arriben a casa nostra esperant una acollida que molts cops no reben. El desconeixement de la llengüa, la manca de recursos econòmics i d’una xarxa són elements que compliquen la seva situació en el nostre país, segons han explicat els serveis implicats en l’activitat.

Rami Tattan és un jove kurd de Siria que va fugir per la guerra al seu país, en un viatge fins a Europa que no va ser pas de plaer. Ell tenia les seves perspectives de futur, d’estudis, una casa, una ciutat, uns amics i va haver de deixar-ho tot enrere. Ara intenta obrir-se nous camins a Catalunya. Ell serà un dels conferenciants i l’altre serà Ousman Umar que amb dotze anys va sortir de Ghana i va trigar tres anys a recórrer part de l’Àfrica a peu i arribar a Europa en pastera. Ara ha fundat una oenegè amb la qual intenta ajudar a que cap infant ni persona hagi de passar el que ell va passar.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha explicat que l'objectiu de la xerrada online a través del canal youtube de l'Ajuntament és convidar a la reflexió del fet migratori.Garcia ha insistit que tothom pot actuar amb accions d’acollida, de proximitat, de poder atendre’ls, de parlar-ne, d’adreçar-los cap a algun servei o informació que desconeixen. La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional recorda que les migracions s'han produït sempre i arreu i que moltes vegades es fan per manca d'alimentació o per fugir de guerres.


Foto: Rami Cattan (esquerra) i Ousman Umar (dreta) seran els ponent de la xerrada d'avui/ Josep Cano i Nasco Peeding Minds

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol
21 Oct 2021 11:37 - RedaccióComença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol

L’ONGD associació cultural i esportiva perpetuenca de policies ASPERPOL va començar ahir una nova [ ... ]

L'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària
21 Oct 2021 11:29 - RedaccióL'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària [ ... ]

La Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
18 Oct 2021 09:04 - RedaccióLa Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua ha anunciat una nova campanya de control i sanció a les persones [ ... ]