hola

Més de 1.900 persones han participat dimarts i dimecres a les proves de cribratge intensiu organitzades per la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda durant aquesta set­mana al nostre municipi. El dimarts es van realitzar 942 proves i ahir dimecres,982.  El dispositiu es va endegar amb l’objectiu de detectar possibles casos asimptomàtics de Covid-19. L’actuació està dirigida a la ciutadania del municipi de més de 14 anys. Les proves consisteixen en la realització de tests ràpids d’antígens que es fan introduint un bastonet al nas. La realització de les proves es realitza fins aquest dissabte 5 de desembre, en horari de 9 a 14 hores i de 15 a 19 hores a l’edifici de la Biblioteca, a l’Espai 1 de La Granja, amb accés des de la plaça de l’Era.

Per tal d’intentar fer el procés més ràpid i agilitzar les proves, Ajuntament i Salut han assignat dies concrets per a la ciutadania en funció dels diferents barris i zones del municipi, segons ha explicat la regidora de Salut, Sandra Gómez.

Així, des del dia 1, ja s’han pogut fer les proves el veïnat de Can Folguera (dimarts), de Can Taió (dimecres), i de Mogoda, Santiga, La Creueta i Can Filuà (avui dijous). Demà divendres 4 de desembre és el torn de la ciutadania de Centre Vila i la Florida, mentre que el dissabte les proves s’adrecen al veïnat de Mas Costa i a aquelles persones que no s’hagin pogut fer la prova el dia que els hi tocava.

Tot i que el primer dia es van registrar llargues cues a la plaça de l’Era, des de dimecres  les proves s’estan desenvolupant amb uns temps d’espera inferiors als quinze minuts. Un cop s’accedeix al vestíbul del Museu, es recullen les dades personals per després accedir a l’Espai 1 on s’ubiquen sis punts de realització de la prova.

Per facilitar el tràmit, és important que tothom porti la targeta sanitària. Salut comunica mitjançant SMS els resultats, que també es pot consultar a la plataforma La Meva Salut.

El Departament de Salut convida a la població a participar activament en aquestes proves ja que es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.


Foto: Les proves es realitzen durant aquesta setmana / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]