hola

Avui ha començat a Santa Perpètua el cribratge massiu per detectar possibles casos asimptomàtics de Covid-19. L'actuació està dirigida a la ciutadania del municipi de més de 14 anys. Les proves consisteixen en la realització de tests ràpids d’antígens que es fan introduint un bastonet al nas.

La realització de les proves es farà des d'avui i fins dissabte, en horari de 9 a 14 hores i de 15 a 19 hores a l’edifici de la Biblioteca, amb accés des de la plaça de l’Era. Per facilitar el tràmit de la realització de la prova, és important que tothom porti la targeta sanitària. Salut comunicarà mitjançant SMS els resultats, que també es podran consultar a la plataforma La Meva Salut.

El Departament de Salut convida a la població a participar activament en aquestes proves ja que es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Les proves han començat amb mitja hora de retard i en poc més d'hora i mitja ja s'havien fet la prova 200 persones, segons confirmava la regidora de Salut, Sandra Gómez, que ha explicat que el dispositiu s'ha muntat en un dia. Fins a dos quarts d'una s'havien fet la prova unes 450 persones.

La regidora de Salut ha informat que en aquest dispositiu hi ha sis professionals prenent les mostres, i que en poc més d'un minut la prova ja està feta, i ha destacat que el director de l'Àrea Bàsica de Salut de Santa Perpètua, també es troba donant suport.

Per tal d'intentar fer el procés més ràpid i agilitzar les proves, Ajuntament i Salut han assignat dies concrets per a la ciutadania en funció dels diferents barris i zones del municipi. Avui 1 de desembre, es podrà fer la prova el veïnat del barri de Can Folguera; demà dimecres, la ciutadania de Can Taió; dijous dia 3, els veïns i veïnes dels barris de Mogoda, Santiga, La Creueta i Can Filuà; mentre que el divendres 4 de desembre s'adreça a la ciutadania de Centre Vila i la Florida, i el dissabte dia 5, al veïnat de Mas Costa i a aquelles persones que no s'hagin pogut fer la prova el dia que els hi tocava.

Sandra Gómez ha confirmat que aquesta calendarització per barris s'ha fet per evitar aglomeracions, però que segons la disponibilitat de cada persona es pot fer un altre dia encara que no sigui el del seu barri. La regidora de Salut ha confirmat que la setmana passada ha estat molt complicada pel que fa a dades de risc de rebrot i es vol tenir unes dades més acurades i treure a la llum positius asimptomàtics.

Sandra Gómez ha subratllat que els resultats de la prova es comunica el mateix dia que es fa i que en cas de ser positiva aquest missatge arriba en uns quinze minuts i s'indica què cal fer.


Foto: A les 9 del matí ja s'han registrat cues per participar a la prova / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]