hola

La Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional ofereix fins al 17 de desembre l'exposició Més enllà dels tatuatges. Les Maras al Salvador, Hondures i Guatemala. La mostra, cedida pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, es troba a l'Espai 3 de La Granja, espai cultural.

L’exposició consisteix en deu plòters que s’articulen en tres blocs temàtics que són Violències, joventuts i desplaçaments forçosos pel jovent centreamericà. Aquesta mostra té com a objectiu apropar la realitat centreamericana del jovent i donar a conèixer la violència que provoca que marxin de casa seva i així entendre la importància de l’acollida a casa nostra. Un altre objectiu és estimular el debat del perquè molts joves es fiquen en maras per tal que els i les joves reflexionin sobre la seva quotidianitat.

L'Ajuntament de Santa Perpètua va fer a primers d'anys una aportació de 875 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per a la Campanya de sensibilització sobre les maras al triangle Nord de Centreamèrica (Guatemala, Hondures i El Salvador). Aquesta campanya vol fer visible la problemàtica del desplaçament forçós i la sol·licitud d’asil per raons de violència estructural fora de context bèl·lic. Al mateix temps, pretén aprofitar sinergies amb altres actors que treballen la mateixa temàtica, com ara la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat (CCAR), l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), l’Escola de Cultura de Pau de la UAB, Ruido Photo, l’ONGD HUACAL o la Universitat Pompeu Fabra. Aquesta exposició forma part de la campanya que també incloïa la possibilitat de realitzar tallers als centres educatius per sensibilitzar i formar sobre la violència estructural provocada per les maras en els països d'on són originaris alguns veïns de Santa Perpètua.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, explica que és important que els joves perpetuencs coneguin aquesta problemàtica per acollir amb coneixement de què passa amb alguns joves que emigren forçats per la seva situació a Guatemala, El Salvador o Hondures. Garcia ha animat a visitar l'exposició que està a l'Espai 3 de la Granja complint amb totes les mesures de prevenció sanitàries que exigeix la pandèmia.


Foto: La mostra es pot visitar fins al 17 de desembre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
03 Des 2021 13:24 - NataliaSanta Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones [ ... ]

L'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal
03 Des 2021 13:11 - NataliaL'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha obert el procés per a l'atorgament de tres parades del [ ... ]

La Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes
03 Des 2021 11:21 - NataliaLa Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i les entitats i comerços han dissenyat la programació Nadal [ ... ]