hola

El Gran Recapte d’Aliments arriba a la fase final avui i demà dissabte. Aquesta 12ª edició està marcada per la Covid-19 i la ciutadania no pot fer el lliurament físic d’aliments, sinó que haurà de fer una donació econòmica a la caixa del supermercat a través del Codi Gran Recapte, al web granrecapte.com i a través de Bizum. A Santa Perpètua aquest donatiu es pot fer als supermercats Bon Preu, CondisLife, Esclat, Lidl, Mercadona i Supeco. El voluntariat ha passat a ser un ambaixador del Banc d’Aliments que oferirà informació del Gran Recapte avui i demà en les línies de caixa d'alguns establiments adherits a la campanya.

Les persones que vulguin fer un donatiu podran escollir la quantitat econòmica. El personal de caixa i també a través del web del gran recapte s'ofereixen tiquets que van d'un euro a 50 euros. El delegat del Banc d'Aliments del Vallès Occidental, Miquel Àngel Rodríguez, ha explicat que el donatiu es pot fer directament a la caixa del supermercat i que es rebrà un tiquet específic de la donació.

Rodríguez ha matisat que amb aquest tiquet es pot demanar el certificat de donatiu perquè consti i es pugui desgravar en la declaració de la renda.

Altres maneres de contribuir al Gran Recapte d'Aliments seria online, a través de la pàgina web del granrecapte.com. D'aquesta manera, hi ha tres opcions: donació online, donació per transferència i donació al punt de recollida. En aquest darrer cas, es pot escollir Santa Perpètua i el centre adherit a través del qual es fa el donatiu. Miquel Ángel Rodríguez ha destacat també l'opció de fer una aportació econòmica a travès de la plataforma Bizum al 33596.

El delegat del Banc d'Aliments del Vallès Occidental creu que aquest 2020 no s'aconseguiran les aportacions ciutadanes d'altres anys perquè considera que és més fàcil pensar quin tipus d'aliment es pot necessitar i fer una compra directa que fer un donatiu econòmic, tot i la màxima transparència que es pugui oferir.

Miquel Àngel Rodríguez anima a la participació en aquesta campanya perquè el Banc d'Aliments està buit i en aquests mesos ha incorporat a la província de Barcelona una seixantena d'entitats que estan distribuint aliments perquè la demanda s'ha incrementat un 40%.

El Gran Recapte permetrà que la suma de les donacions que es facin a Santa Perpètua es quedin a la localitat i amb elles es puguin comprar aquells productes que siguin necessaris per omplir el magatzem municipal d'aliments.


Foto: Imatge d'arxiu del magatzem municipal d'aliments durant el Gran Recapte / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]