hola

Les noves mesures aprovades ahir per la Generalitat de Catalunya per combatre aquesta segona onada de la pandèmia de la Covid-19 han comportat el tancament dels equipaments esportius municipals, de l'Escola Municipal de les Arts i de totes les activitats grupals de la Xarxa Municipal de Centres Cívics. També ha suposat la suspensió de totes les activitats culturals i d'oci i espectacles, a més de les extraescolars, cíviques i comunitàries, a excepció dels serveis socials essencials.

El confinament perimetral de Catalunya i el confinament municipal de cap de setmana són altres de les mesures més destacades de la nova resolució de la Generalitat de Catalunya aprovada ahir per a la contenció del brot epidèmic del coronavirus i que es mantindran inicialment durant quinze dies.

Així, des de les 6 del matí dels divendres i fins a les sis del matí dels dilluns, s'aplica el confinament municipal, de manera que la ciutadania de Santa Perpètua no podrà sortir del municipi, a excepció de la mobilitat essencial i altres supòsits com les activitats esportives individuals a l'aire lliure entre municipis limítrofs i la visita als cementiris dins la mateixa comarca els dies 31 d'octubre i 1 de novembre, entre d'altres.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha fet una crida a la ciutadania davant d'aquesta situació "tan complexa" de la pandèmia amb els nous brots registrats. “Estem en una situació que no és gens fàcil, d'increment de contagis molt elevats a Santa Perpètua i arreu, i hem d'insistir en les recomanacions que estem fent de manera permanent que han de ser a nivell individual per tal que la repercussió sigui col·lectiva, com són el rentat freqüent de mans, el manteniment de les distàncies de seguretat i l'ús de mascaretes”, ha indicat la primera edil que ha afegit que “cal que respectem també aquestes noves normes que ha dictat la Generalitat per intentar doblegar la corba”. “Queda en la responsabilitat individual de cadascú de nosaltres aportar el nostre granet de sorra per tal de contribuir i intentar sortir d'aquesta situació”.

En l'àmbit educatiu, es manté l'activitat presencial als centres docents, però se suspen tot el lleure infantil i les activitat extraescolars, excepte les que es fan manteniment el grup bombolla de l'aula o les activitats dins del centre en horari lectiu. També es redueix l'assistència presencial a Batxillerat i cicles formatius, amb l'objectiu de desenvolupar de forma telemàtica aquelles activitats que sigui possible.

En l'àmbit comercial, es tanquen els centres comercials, a excepció de les botigues d'alimentació i productes essencials; també s'aplica la reducció fins als 800 m2 a tots els establiments minoristes que superin aquesta superfície, amb un màxim del 30% de l'aforament. També es limita l'aforament al 30% als mercats no sedentaris.

Es manté la suspensió de l'obertura al públic dels serveis de restauració, que es poden continuar presentant exclusivament mitjançant la recollida a l'establiment i l'entrega a domicili, que s'allarga fins a les 23 hores.

També es mantenen les restriccions de tancament a les 20 hores dels parcs i jardins públics, però es limita l'aforament d'arxius i museus al 33% de l'aforament. També es redueix l'aforament del 50 al 30% de les cerimònies civils i religioses i de culte.

La Biblioteca Josep Jardí mantindrà l'horari actual però només per al servei de préstec de documents. L'equipament municipal ha explicat que el retorn es podrà fer com fins ara, personalment o a la bústia, i per recollir el document serà necessari fer una reserva prèvia. Aquesta reserva es podrà fer via telefònica al 93 5606222, per mail o a través del catàleg Aladí. També ha informat que les exposicions bibliogràfiques previstes es continuaran fent però de manera virtual. S'està ultimant la possibilitat de reservar de manera directa les publicacions exposades a través del mateix document virtual de la mostra. El que no es podrà fer a la Biblioteca serà accedir a les sales de lectura i, per tant, tampoc es podran fer els exàmens del certificat ACTIC. La Biblioteca informarà d'aquests canvis als seus usuaris a través del butlletí electrònic.

Santa Perpètua registra 200 casos en els darrers 14 dies

La situació epidemiològica continua sent molt complicada arreu i també a Santa Perpètua on les dades indiquen que l'Índex de risc de contagi de Covid-19 és molt alt (1.032,23). Els últims set dies s'han diagnosticat 133 casos de Covid-19 i en els últims 14 dies la xifra augmenta fins al 200. La taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és del 1.37 (l’epidèmia creix si és superior a 1). Des de l'inici de la pandèmia s'han donat 723 casos positius a Santa Perpètua.


Foto: Zona poliesportiva de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]