hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda obre el proper dilluns 28 de sete­mbre la convocatòria per a la concessió de subvencions per a intervencions urgents de millora de l’habitabilitat en llars de famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, agreujades per la situació generada per la Covid-19. Aquest programa disposa d’un pressupost de 40.000 euros. Els ajuts es podran sol·licitar de manera preferentment telemàtica a la Seu electrònica de l’Ajuntament fins al 16 d’octubre o bé fins a l’esgotament de la dotació econòmica prevista.

El regidor d’Habitatge, Sergi Hernández, ha explicat que aquests ajuts s’emmarquen en el Pla de xoc de l’Ajuntament i que tenen “un objectiu d’interès social per tal d’ajudar les famílies més vulnerables econòmicament del municipi a millorar les condicions d’habitabilitat dels seus habitatges, una qüestió que ha adquirit més importància encara de la que ja tenia i s’ha posat més en relleu durant el confinament”.

Les persones sol·licitants poden optar per una o vàries de les actuacions previstes amb una subvenció total màxima per habitatge de 2.000 euros. Les bases de la convocatòria detallen les despeses subvencionables que consisteixen en actuacions relacionades amb la millora de la instal·lació de l’aigua freda o calenta sanitària amb canvis o reparacions de la instal·lació, canvi d’aixetes, canvi d’escalfador o caldera mixta (amb unes especificacions) i la instal·lació d’elements d’estalvi d’aigua. També es subvencionen actuacions relacionades amb la instal·lació elèctrica dels habitatges, per complir les condicions del Reglament de baixa tensió, en els casos de substitució, ampliació, millora o reparació del quadre elèctric i/o de la instal·lació elèctrica de la llar, a més d’actuacions relacionades amb el sistema d’evacuació d’aigües amb la substitució i millora dels desguassos corresponents a cada habitatge fins a connectar amb els baixants de la comunitat, amb un màxim d’ajut de 1.000 euros per aquesta actuació. Les bases també preveuen actuacions de millora de bany amb substitució de banyeres per plats de dutxa, de sanitaris, de paviment en mal estat, i enrajolat de paraments en mal estat, a més d’actuacions de millora de cuines amb enrajolat de paraments i substitució de paviment, piques i safareigs en mal estat. La convocatòria també inclou la substitució o reparació d’electrodomèstics bàsics com són nevera, rentadora, cuina, campana extractora, forn i microones, amb un ajut màxim per cada element de 450 euros i un límit de tres aparells. Altres aspectes subvencionables són la substitució de tancaments practicables, de paviment, millora d’enguixat i pintat de parets interiors, a més de les obres de millora d’aïllament tèrmic de façanes i les despeses d’obtenció de la cèdula d’habitabilitat, amb un màxim en aquest últim cas de 200 euros. El període d’execució de totes aquestes actuacions ha de ser entre els dies 14 de març de 2020 i 31 de desembre d’aquest any, ambdós inclosos.

El regidor també ha explicat que a causa de l’actual situació de crisi sanitària, la tramitació serà de forma preferentment telemàtica i ha recordat els serveis de suport que ofereix el Consistori durant el procés com el correu electrònic servei_suport@staperpetua.cat i el servei gratuït OAC 360º de 8 a 20 hores a través del telèfon 93 026 72 25. Tot i així, Sergi Hernández ha detallat que per a casos excepcionals també s’ofereix un servei d’atenció personalitzat mitjançant cita prèvia que funcionarà durant el termini de presentació de sol·licituds. Per demanar-ho cal contactar con l’OAC+ trucant al telèfon 93 574 32 34 o bé enviant un correu electrònic a oac@staperpetua.cat.

Les bases amb els requisits de les persones beneficiàries, la documentació a presentar i tota la informació de la convocatòria es poden consultar a la Seu Electrònica de l’Ajuntament https://seu.staperpetua.cat.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]