hola

La Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha signat un conveni amb l'ONGD local SPSolidària a través del qual es farà un projecte als campaments de refugiats sahrauís a Algèria. Es tracta de la construcció d'un magatzem i dos molins que permetrà moldre els cereals que Nacions Unides fa arribar als campaments com a un dels elements bàsics de la nutrició del poble sahrauí. El fet d'enviar el gra i no la farina limita les possibilitats d'elaboracions i d'ingesta sobretot per part de la població més vulnerable com són infants i gent gran.

El Consell de la Daira dels campaments de Tindouf va fer la petició d'aquest nou equipament, que es gestionarà de manera pública i sota la responsabilitat del Consell, en la missió política-tècnica del consistori perpetuenc del 2018. El projecte porta per títol Promoció de l'economia pública per al desenvolupament social. Dotació de molins de gra per a les dones de Tifariti. L’Ajuntament el subvencionarà amb un import màxim de 9.000 euros.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, considera que aquest és un projecte molt interessant perquè la construcció d'un petit magatzem amb dos molins de gra que gestionaran les dones del campament de Tifariti.

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha escollit SPSolidària per realitzar aquest projecte degut a l'experiència en programes diversos als campaments de refugiats sahrauís. La presidenta de l'ONGD. Lídia Aymerich, ha explicat que el compromís de Santa Perpètua era ferm i les obres del magatzem ja van començar abans de l'estiu per evitar els mesos de calor insuportable. Aymerich diu que és un projecte que els fa molta il·lusió perquè se centra en el benestar i l'alimentació de les persones refugiades.

Des de SPSolidària han explicat que l'ONU envia els sacs de cereals en gra i això dificulta la seva utilització ja que per coure'l es necessita molta energia i molt de temps i costen molt de pair. Aymerich ha recordat que la petició la va fer l'alcaldessa de Tifariti convençuda que si es pogués fer farina seria millor sobretot per a la infància i la gent gran.

Aquest projecte senzill compleix nou dels Objectes de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. La presidenta de SPSolidària ha destacat que es millora l'alimentació, la igualtat de gènere, es dona impuls econòmic, es minva la desigualtat entre famílies i és reforça les institucions dels campaments.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent
15 Oct 2021 13:06 - NataliaLes bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent

L'Ajuntament de Santa Perpètua, amb la col·laboració de l'empresa local Due Logística, ja ha enviat [ ... ]

El DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials
15 Oct 2021 08:24 - NataliaEl DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials

La Regidoria de Desenvolupament Local posa en marxa aquest mes d'octubre noves càpsules formatives [ ... ]

Tret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP
14 Oct 2021 09:36 - NataliaTret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha començat a preparar la novena edició de l'ElectroCatFP. Representants [ ... ]