hola

Des d'aquest dimecres dia 1 i fins els 29 de juliol, els infants matriculats a les escoles bressols municipals poden tornar a les seves aules als diferents centres de Santa Perpètua: Can Folguera, Els Pins i L’Espiga. Finalment, són 22 les famílies que han gaudit avui de la reobertura del servei però l’Ajuntament no descarta que al llarg de la setmana siguin més els infants que vagin a l’escola.

Per a la seva posada en marxa, les escoles bressol han hagut de fer un pla de reobertura que inclou totes les mesures de seguretat i higiene i l’organització adequada en el marc d’aquesta etapa de represa.

Així doncs, l’horari d’atenció als infants és de 8 del matí a a 13 hores amb un màxim de quatre hores a l’escola bressol. Les entrades i sortides són esglaonades per grups per evitar que les famílies es trobin, a més, es poden fer per diferents portes d’accés. Segons els nombre de grups que finalment es vagin obrint, les direccions de les escoles organitzaran de la millor forma aquestes entrades i sortides i les famílies interessades rebran les instruccions específiques per al grup del seu infant.

El servei que no s’ofereix és el de menjador i les famílies han de signar una Declaració Responsable per tal d’assegurar que els seus infants compleixen les condicions que marca el Departament de Salut per assistir a l’escola. Sense aquesta declaració, els infants no poden gaudir del servei.

Des de l’Ajuntament expliquen que els centres prendran totes les mesures de seguretat higiene recomanades per la Covid-19 i que tot el personal de l’escola bressol ha realitzat un curs de formació respecte les mesures de seguretat i higiene impartit per empreses especialitzades.

En arribar a l’escola les soles de les sabates dels infants són desinfectades i entren a la classe on se’ls hi renten les mans amb aigua i sabó. Aquesta neteja de mans es fa vàries vegades al llarg del matí. Les mestres de la classe seran sempre les mateixes i duen mascaretes i utilitzen gel hidroalcòholic. A més, l’escola es ventila diàriament en diferents moments i es neteja i desinfecta el centre completament cada dia.

Pel que fa als lavabos, es desinfecta en diferents moments de l’estada dels infants a classe.

En cas que algun infant presenti símptomes compatibles amb la Covid-19, se'l portarà a una aula diferent de la resta d’infants i l’escola es posarà en contacte amb la família i amb el CAP o el 061 seguint les instruccions que al respecte es donin des del serveis sanitaris.


Foto: L'Escola Bressol Municipal Els Pins aquest dimecres 1 de juliol / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Dues persones ateses per inhalació de fum en un incendi al carrer Tres de la Florida
25 Oct 2021 11:25 - RedaccióDues persones ateses per inhalació de fum en un incendi al carrer Tres de la Florida

  Un incendi en un habitatge al carrer Tres del barri de La Florida va provocar desperfectes i dues [ ... ]

La Regidoria d'Educació ha endegat el Programa d'Acompanyament Escolar
25 Oct 2021 11:25 - NataliaLa Regidoria d'Educació ha endegat el Programa d'Acompanyament Escolar

La Regidoria d'Educació ja ha posat en marxa el Programa d'Acompanyament Escolar (PAE), un servei que [ ... ]

L’Ajuntament projecta una pèrgola fotovoltaica solar per crear una comunitat energètica
25 Oct 2021 11:06 - NataliaL’Ajuntament projecta una pèrgola fotovoltaica solar per crear una comunitat energètica

Santa Perpètua de Mogoda disposarà d'una nova instal·lació que combinarà la generació d'energia [ ... ]