hola

La Junta de Portaveus ha fet pública una declaració en relació al 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+. El text va ser llegit per l'alcaldessa abans del ple del mes de juny. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda es referma, un cop més, en el seu suport a la diversitat sexual i de gènere, des de la vessant del seu orgull de ser i de mostrar-se al món tal com són.

La declaració subratlla que les persones LGTBI també s’han vist afectades per la situació excepcional provocada per la pandèmia de la COVID-19, ja que "el confinament ha fet aflorar situacions de rebuig intrafamiliar, d’increment d’angoixa i de soledat, entre d’altres". Els grups municipals SPEC, Republicà, PSC i Cs consideren que, en una situació com l’actual, "és més important que mai vetllar per l’equitat social i pel respecte a la diversitat sexual i de gènere per corregir discriminacions derivades de la lògica heteropatriarcal". I declaren la seva voluntat de que "el col·lectiu LGTBI visqui lliure de LGTBIfòbies i gaudeixi avui i sempre de la seva dignitat humana i de la llibertat per estimar, sentir i expressar-se com desitgi".

La legislació en l’àmbit internacional ha avançat en el reconeixement de drets, però 76 estats del món encara prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones del col·lectiu LGTBI i en alguns casos amb la pena de mort. Els grups municipals critiques que segueix havent intolerància, odi, discriminació i assassinats i que es normalitza el fet que hi hagi persones que es treguin la vida per la seva orientació sexual i identitat de gènere, com l’activista egípcia Sara Hegazy.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda continuarà treballant per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. El Consistori afirma que es coordinarà amb el món municipalista i les altres administracions per assolir la integració i l'acceptació de les múltiples formes de vida, d’estimar i de ser i que continuarà dissenyant polítiques per la diversitat sexual i de gènere amb l’objectiu de transformar els drets formals del col·lectiu en realitats viscudes, visibles i acceptades socialment. "Perquè assolir i integrar la diversitat sexual i de gènere en la població, és sinònim d’obertura i progrés per a tota la societat, ja que els valors de la igualtat i l’equitat social són un indicador de salut en les societats democràtiques", segons declara la Junta de Portaveus.

L'acord de la junta és instar als governs de Generalitat i d'Espanya que facin complir les lleis vigents de vetlla pels drets de la ciutadania en matèria de LGTBI. Per la seva part, la Regidoria d’Igualtat es compromet a continuar fent difusió, sensibilització i fent visibles les campanyes a favor dels drets de les persones LGBTI per a garantir els seus drets i eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i a continuar donant suport i oferint serveis a la ciutadania de Santa Perpètua de Mogoda que pateixi qualsevol tipus de discriminació.


Foto: Logotip de la campanya municipal Estima com vulguis / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Dues persones ateses per inhalació de fum en un incendi al carrer Tres de la Florida
25 Oct 2021 11:25 - RedaccióDues persones ateses per inhalació de fum en un incendi al carrer Tres de la Florida

  Un incendi en un habitatge al carrer Tres del barri de La Florida va provocar desperfectes i dues [ ... ]

La Regidoria d'Educació ha endegat el Programa d'Acompanyament Escolar
25 Oct 2021 11:25 - NataliaLa Regidoria d'Educació ha endegat el Programa d'Acompanyament Escolar

La Regidoria d'Educació ja ha posat en marxa el Programa d'Acompanyament Escolar (PAE), un servei que [ ... ]

L’Ajuntament projecta una pèrgola fotovoltaica solar per crear una comunitat energètica
25 Oct 2021 11:06 - NataliaL’Ajuntament projecta una pèrgola fotovoltaica solar per crear una comunitat energètica

Santa Perpètua de Mogoda disposarà d'una nova instal·lació que combinarà la generació d'energia [ ... ]