hola

La Policia Local ha difós recomanacions per celebrar la revetlla d’una manera segura i no tant sols en l’ús dels articles de pirotècnia sinó també amb el manteniment de la distància social, l’ocupació de l’espai públic i les mesures d’higiene amb l’entorn. Aquesta nit, agents de la Policia Local i membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Santa Perpètua tenen preparat un dispositiu per evitar incidents.

Protecció Civil té preparat un equip de guàrdia format per una desena d'efectius i entre els vehicles, un equipat amb una bomba per extinció d'incendis amb una capacitat de 600 litres d'aigua que donarà servei tant a Santa Perpètua com al municipi veí de Polinyà. L'actuació estarà coordinada amb Policia Local i Bombers. La funció de Protecció Civil la nit del 23 de juny serà apagar els possibles incendis de vegetació urbans i periurbans o rostolls i quan no puguin s'avisarà a Bombers.

Aquest any, els consells, degut a la situació d'emergència sanitària són més dels habituals. El cap de la Policia Local, Xavier López, ha subratllat que els gels desinfectants que s'estan usant per la Covid-19 són incompatibles amb l'ús de pirotècnia i si hem de manipular petards no es poden fer servir, millor rentar les mans amb aigua i sabó.

També és convenient fer servir mascaretes de roba i no quirúrgiques perquè podrien incendiar-se, segons ha alertat López.


Aquest any, els consells, degut a la situació d'emergència sanitària són més dels habituals


Pel que fa als consells de seguretat amb material pirotècnic continuen vigents la resta de mesures habituals de prevenció com llegir les instruccions i mai guardar-los a les butxaques. S'han de seguir les indicacions d'edat per als petards. Sobre els incidents que pot ocasionar el mal ús del material pirotècnic, la Policia insisteix que no es pot deixar els menors sols manipulant petards i no fer servir els defectuosos.

Una de les recomanacions més importants és no ficar mai petards dins de totxanes, ni ampolles perquè en explotar es converteixen en metralla que pot fer molt de mal i tampoc en contenidors o papereres que poden acabar cremant. El cap de la Policia Local recorda que és molt important mantenir-los fora de la cara i encendre-les amb metxa i per l'extrem.

Els petards cal col·locar-los en un lloc sòlid i no llençar-los amb la mà. També cal recordar que no es poden fer enlairar fanalets encesos perquè poden volar a distàncies importants i llençar els elements pirotècnics com a mínim a 500 metres de zona boscosa i mai en direcció a vegetació. Xavier López recorda tenir present de recollir roba estesa i tendals i mai llençar petards des de finestres o balcons.

A l'hora de fer la compra Xavier López apunta que sempre comprar els petards en establiments autoritzats i que en aquesta situació d'emergència és recomanable fer-ho online.

En cas de qualsevol incidència el veïnat ha de dirigir-se al telèfon d'emergències 112 o bé al de la Policia Local 93 560 55 55.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]