hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha decidit no obrir les escoles bressol municipals en el que resta de curs ateses les condiciones de reobertura que ha fet públiques la Generalitat de Catalunya. Les docents hauran d’anar amb mascaretes i no es podran acostar als infants, les joguines hauran de ser d’ús unipersonal, les ràtios de cinc alumnes i les famílies deixant a la porta a l’alumne són algunes de les mesures que, per a l’Equip de Govern municipal, fan inviable la tasca educativa en aquesta franja d’edat de 0 a 3 anys, basada en la relació amb els altres a través de diferents maneres d’expressió i comunicació i l’adquisició d’autonomia en les activitats diàries i més habituals. El regidor d’Educació, Pere García, ha assenyalat que “totes aquestes mesures ens fan pensar que hi ha cert risc tant per als infants com per als professionals i en aquests moments protegir la salut és primordial”. Durant aquests mesos de pandèmia, des de les escoles bressol municipals han estat en contacte virtual constant amb els nens i nenes amb l’objectiu de mantenir el vincle amb la família i amb l’infant. Mentre l’escola resti tancada aquesta activitat es continuarà donant, segons ha puntualitzat García.

L’Ajuntament està treballant en la reobertura de les escoles bressol municipals el mes de setembre, tot i que s’està a l’espera de rebre indicacions clares per part de la Generalitat.

Preinscripcions

D’altra banda, les preinscripcions a les escoles bressol municipals han acusat molt la incertesa del moment i la indefinició per part de la Conselleria d’Educació de com serà el curs vinent. De moment, la Generalitat ha apuntat que al setembre podria ser que els menors d’un any no poguessin assistir per la immaduresa del sistema immunitari i les complicacions que poden tenir en contraure la Covid-19 i tampoc ha concretat si podrà haver-hi servei de menjador.

Amb totes aquestes incògnites, moltes famílies esperaran al darrer moment per matricular els seus fills i filles, sobretot tenint en compte, que en aquesta franja d’edat la matrícula és molt viva durant tot el curs.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha rebut 68 sol·licituds i quatre fora de termini. El Consistori disposa de tres escoles bressol municipals: Can Folguera (plaça de Federico García Lorca), Els Pins (carrer de la Baronia) i L’Espiga (avinguda de Barcelona). De cara al curs 2020-2021, l’Ajuntament oferta 151 places vacants de les 268 totals, vint-i-quatre places per a lactants (vuit a cada escola), 80 d’un any i 47 de dos anys.


Foto: Imatge d'arxiu d'una activitat a les escoles bressol / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Divisió d'Afers Interns dels Mossos detenen quatre agents, un a Santa Perpètua
15 Oct 2021 15:24 - RedaccióLa Divisió d'Afers Interns dels Mossos detenen quatre agents, un a Santa Perpètua

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Afers Interns han detingut [ ... ]

Les bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent
15 Oct 2021 13:06 - NataliaLes bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent

L'Ajuntament de Santa Perpètua, amb la col·laboració de l'empresa local Due Logística, ja ha enviat [ ... ]

El DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials
15 Oct 2021 08:24 - NataliaEl DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials

La Regidoria de Desenvolupament Local posa en marxa aquest mes d'octubre noves càpsules formatives [ ... ]