hola

L’any 2019 es va tancar amb un total de 1.254 fets delictius a Santa Perpètua. La xifra suposa la segona dada més baixa registrada, després dels 1.134 de l’any 2016.

Les estadístiques de 2019 respecte a accidentalitat també es presenten com a molt positives i també com a les segones millors registrades. La regidora de Seguretat Ciutadana i Via Pública, Olga Valenzuela, ha destacat que “estem safisfets per la bona evolució de les dades de 2019 que són resultat del bon treball dels cossos de seguretat de Santa Perpètua” i ha afegit que “en aquesta línia, continuarem treballant per seguir fomentant la seguretat a la nostra vila i per a la nostra ciutadania”.

L’any passat els delictes van baixar un 8,1% respecte el 2018. Les estadístiques mostren que els delictes contra el patrimoni es van reduir un 10,7%, entre els quals, els furts van ser els que més van disminuir, un 28,2%, passant de 344 a 247. També destaca el descens dels delictes de danys que passa de 225 al 2018 a 209 al 2019; d’estafes, que es redueix de 199 a 179 i de robatori amb força, que passa de 161 a 145. En canvi, al 2019 van augmentar els robatoris amb força a interiors de vehicles, passant dels 97 de 2018 als 110 denunciats l’any passat. En aquest sentit, el cap de la Policia Local, Xavier López, ha recordat la detenció aquest mes de tres persones, acusades d’aquest tipus de delictes i ha destacat la col·laboració ciutadana. A més dels delictes contra el patrimoni, l’any passat també van baixar els de lesions i contra la seguretat viària.

D’altra banda, la xifra 2019 és la segona millor dada d’accidentalitat a les vies urbanes de Santa Perpètua. En total, es van registrar un total de 136, després dels 131 produïts l’any 2014. Respecte l’any anterior, els accidents s’han reduït un 20,9%. El cap de la Policia Local ha atribuït aquest descens a les polítiques municipals continuades de millora de l’espai públic, a la reducció de punts negres, als controls preventius per part de la Policia Local i a una major disciplina dels conductors. Pel que fa a les víctimes, també s’ha registrat la segona millor dada històrica, després dels 43 de 2014. Així, al 2019 es van registrar 49 persones ferides lleus i 4 greus, respecte dels 65 lleus i els 4 greus de 2018. Una altra bona dada, és que des de l’any 2016, no s’ha registrat cap mort a les vies urbanes de Santa Perpètua.

El cap de la Policia Local s’ha mostrat satisfet amb el balanç de l’any 2019 i ha explicat que “són unes dades positives, reflex del treball acumulat en els darrers anys i fruit, pel que fa a l’apartat penal, del treball coordinat entre Policia Local i Mossos d’Esquadra”. Xavier López ha recordat que per refermar aquesta bona tendència l’Ajuntament està treballant en el Pla Local de Seguretat. Aquest document pretén incidir en la millora de la seguretat del municipi, impulsar la qualitat dels serveis de seguretat, promoure una avaluació continuada, situar la prevenció com a eix de millora, fomentar la participació ciutadana i impulsar la cultura de la seguretat al municipi.


Foto: Dos agents de la Policia Local durant un servei / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol
21 Oct 2021 11:37 - RedaccióComença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol

L’ONGD associació cultural i esportiva perpetuenca de policies ASPERPOL va començar ahir una nova [ ... ]

Les treballadores del SAD convoquen vagues parcials en defensa de les seves condicions de treball
21 Oct 2021 13:02 - RedaccióLes treballadores del SAD convoquen vagues parcials en defensa de les seves condicions de treball

Les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental [ ... ]

L'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària
21 Oct 2021 11:29 - RedaccióL'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària [ ... ]