hola

El primer Consell Municipal de Salut de 2020 va servir per presentar els nous programes de la Regidoria de Salut per a aquest any i per crear sinergies entre entitats locals i les direccions dels centres sanitaris de referència pel municipi. La novetat municipal més destacada d'enguany és l'elaboració del Pla local de Salut.

Aquesta va ser la primera sessió de l'actual mandat del Consell Municipal de Salut i també va servir de presentació de la nova regidora Sandra Gómez.

L'Ajuntament de Santa Perpètua comptarà amb el suport de la Diputació de Barcelona per redactar un Pla local de Salut que s'encaminarà a la reducció de les desigualtats en aquest àmbit. Aquest document, que s'elaborarà des d'una perspectiva transversal i integradora, permetrà conèixer els problemes de salut del municipi i dissenyar estratègies per millorar la salut.

Segons es va informar en el Consell Municipal de Salut, el pla tindrà una durada de quatre anys i comptarà amb quatre fases diferenciades: diagnosi. elaboració, avaluació i difusió. El documents es treballarà amb altres regidories de l'Ajuntament, l'Institut Català de la Salut (ICS), amb els hospitals de referència i amb agents de salut del territori i amb la ciutadania, especialment amb associacions de Salut.

Un dels programes que continuaran aquest 2020 després d'endegar-se fa un any a Santa Perpètua és el de la prescripció social. Aquest és un mecanisme que serveix al professional de la salut per tal d'oferir alternatives a la medicalització dels malestars de la vida quotidiana a persones amb limitat benefici de la medicina tradicional i que perceben manca de participació social o sentiment de solitud, o estan en risc d’aïllament social, segons explica l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Prescripció social

La regidora de Salut de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Sandra Gómez, ha explicat que en aquests primers mesos des dels CAP s'ofereixen activitats que el Consistori organitza a través de la Xarxa de Centres Cívics. Gómez ha avançat que a partir d'ara hi haurà entitats locals que també ofereixen activitats dins d'aquesta xarxa de prescripció social.

El programa de prescripció social s'ampliarà gràcies a la implicació d'entitats locals que van assistir al Consell Municipal de Salut per acabar d'informar-se i oferir-se als responsables sanitaris, segons ha comunicat Gómez, que s'ha mostrat contenta que cada cop hi hagi més xarxa. La regidora de Salut ha puntualitzat que no es tracta només d'activitats sinó en moltes ocasions la solució pot ser un espai de conversa i de relació amb persones que estiguin passant per la mateixa situació d'aquell pacient.

Durant el Consell Municipal de Salut també es va anunciar que la Marató de Sang es celebrarà el 5 de març i que cap al mes de maig es comptarà amb una exposició interactiva adreçada a adolescents i joves amb el títol de Controles? que versa sobre la prevenció de drogodependències i conductes de risc.

D'altra banda, les persones assistents van fer arribar als responsables queixes sobre alguns serveis com ara demores de més d'una hora per ser atesos als CAPs; reclamacions vers els animals de companyia, sobre millores del procediments de la gestió de les colònies de gats; i les associacions de salut van reclamar major visibilitat del servei que presten a la ciutadania. Segons informa la Regidoria de Salut, tant els representants de l’Hospital de Mollet com els dels CAPs del municipi van mostrar-se receptius a les queixes i suggeriments i es van oferir a continuar buscant solucions per millorar els serveis.


Foto: El Consell Municipal de Salut s'ha celebrat aquest mes a la sala de Plens / Regidoria de Salut

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol
21 Oct 2021 11:37 - RedaccióComença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol

L’ONGD associació cultural i esportiva perpetuenca de policies ASPERPOL va començar ahir una nova [ ... ]

Les treballadores del SAD convoquen vagues parcials en defensa de les seves condicions de treball
21 Oct 2021 13:02 - RedaccióLes treballadores del SAD convoquen vagues parcials en defensa de les seves condicions de treball

Les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental [ ... ]

L'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària
21 Oct 2021 11:29 - RedaccióL'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària [ ... ]