hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda estalviarà un total de 759 tones de diòxid de carboni (CO2) i de 247.345 euros l’any amb la substitució arreu del municipi de les lluminàries de vapor de sodi per bombetes de tecnologia led.

El Consistori ha fet públiques aquestes dades, amb motiu del Dia Mundial de la Reducció d’Emissions de CO2, que se celebra el 28 de gener.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha mostrat “l’absolut compromís de l’Ajuntament en l’acció contra l’emergència climàtica” i ha assenyalat que les accions que recull el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) “han fet que la petjada ecològica de la nostra ciutat s’hagi reduït considerablement en els darrers anys, concretament més d’un 20%, objectiu del Pacte d’alcaldes i alcaldesses pel Clima que hem assolit bastant abans de la seva finalització aquest 2020, i que ha suposat, eficiència i reduccions d’emissions que encara volem seguir millorant”.

“L’Ajuntament ha realitzat un gran esforç en l’estalvi, ja que mentre anava ampliant els equipaments, serveis i l’enllumenat, ha anat disminuint el consum energètic”, ha destacat el regidor, que també ha recordat que la totalitat de l’electricitat que consumeix el Consistori prové d’energia 100% renovable. En aquest sentit, les accions principals que es van dur a terme entre els anys 2018 i 2019 van ser la substitució de 2.482 lluminàries d’enllumenat públic; de 528 a diferents edificis municipals; i de la planta refredadora de la Biblioteca, per una altra més eficient; a més de l’adquisició d’un vehicle elèctric i dos híbrids per a la Policia Local, entre d’altres.

Sergi Hernández també ha assenyalat que tots els polígons industrials de Santa Perpètua disposen ja de lluminàries led, després de la darrera actuació realitzada l’últim trimestre de 2019 i que ha suposat la substitució de 963 lluminàries. L’actuació s’emmarcava en el projecte de modernització de polígons industrials 2018, convocat per la Diputació de Barcelona. Els treballs han suposat una inversió de 223.717 euros, sense IVA, dels quals la Diputació ha subvencionat el 75%.

D’altra banda, el regidor ha indicat que s’han iniciat els treballs de substitució a lluminària led a les avingudes de l’Onze de Setembre i de Barcelona. Aquesta actuació, juntament amb la realitzada al mes de desembre a la plaça de la Vila, ha comptat amb un pressupost de 40.000 euros.

Actualment, el Consistori ha planificat per als propers mesos la substitució de 2.259 unitats d’enllumenat públic i 2.187 unitats de llums als centres educatius, de manera que es disposarà de la totalitat de lluminàries amb tecnologia LED a l’enllumenat públic i escoles.


Foto: Canvi de lluminària a un polígon industrial / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]