hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua va desactivar ahir a la tarda el Pla d'Actuació Municipal per pluja. Santa Perpètua de Mogoda ha viscut aquesta setmana el pas del temporal Glòria que ha causat incidències i desperfectes materials, però cap desgràcia personal.

Lluny del que ha passat a altres localitats de la província, el balanç de la pertorbació ens deixa tres arbres, algun arbust i branques de grans dimensions caigudes, carrers enfangats en una part del municipi i elements com teules, que van sortir volant amb el vent de la nit de diumenge, el dilluns i el matí de dimarts, i alguns espais inundats per la pluja de dijous al matí.
L'Ajuntament de Santa Perpètua va activar el 20 de gener el Pla d’Actuació Municipal per episodis de vent i pluja i van estar treballant coordinadament els serveis municipals de Manteniment, Obres i Jardins, l’empresa municipal Mogoda Serveis SAM, la Policia Local i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

El primer dia del temporal Glòria es van atendre 48 incidències. Les més destacades van ser que es va tancar l’accés a persones i vehicles del passatge del Mas Granollacs per la caiguda de teules de l’Institut Estela Ibèrica i també es va tancar el pas de vianants al bosc Soldevila, entre les avingudes de Canalis i de l’Estela Ibèrica, per la caiguda de dos arbres. Aquestes caigudes es van produir coincidint amb la sortida de l’alumnat del centre de Secundària que va motivar una actuació ràpida per evitar perills. Aquest mateix institut i l’Escola La Florida es van veure afectats per la pluja de dijous al matí ja que algunes aules es van inundar. En línies generals, als centres educatius les classes s’han fet amb normalitat durant la setmana, però dijous a Secundària es van suspendre algunes. Altres incidències registrades van ser la caiguda d’un arbre a l’Escola Bernat de Mogoda i de la protecció de les obres de la façana del mateix centre i d’una placa del sostre de l’Escola Santiga que corre el risc de despreniment.

El dimarts 21 de gener, l’acumulació d’aigua va provocar que els carrers s’emplenessin de fang a la zona nord del barri de La Creueta, segons ha informat la Policia Local, que va dificultar a la nit el trànsit de vehicles i persones per aquesta zona. També es van registrar alguns talls a l’enllumenat públic que l’empresa de manteniment va anar solucionant. I dijous 23 de gener al matí una tempesta de molta intensitat va provocar esllavissades de terra i pedres al camí del Cementiri i la B-140 que va obligar a tallar-ne al trànsit al tram afectat proper a Mollet.


Foto: El passatge Mas Granollacs es va tancar a causa de la caiguda de teules / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]