hola

L’equip de Dinamització i Intervenció en el Medi Obert (DIMO) organitza tallers de gestió emocional i xarxes socials als centres educatius de Santa Perpètua. A partir de les necessitats detectades a les escoles de Primària en relació a les dificultats que tenen els adolescents en gestionar les emocions, conflictes i/o frustració que apareixen per una mancança d’autoregulació, l’equip DIMO dissenya diferents sessions amb activitats i dinàmiques amb l’objectiu d’aprofundir en aquest àmbit, millorar la convivència entre els alumnes i potenciar així la cohesió del grup classe. Aquest taller està adreçat a alumnat de 6è de Primària i es portarà a terme durant tot el curs escolar amb sessions mensuals i amb l’activitat transversal “Cuido al meu company”.

L’equip DIMO engega també un taller de xarxes socials per a infants de 5è. Aquest té una vessant preventiva de cara als usuaris o futurs usuaris de les diferents xarxes socials. El taller pretén proporcionar una visió positiva envers els avantatges del bon ús de les xarxes, així com reflexionar sobre els possibles riscos que poden comportar.

Els dos tallers han tingut una bona rebuda per part dels tutors i tutores com pels alumnes, segons ha informat l’equip DIMO, que afegeix que les sessions didàctiques afavoreixen la participació dels adolescents on gaudeixen d’un espai per compartir vivències i reflexionar conjuntament.

Els DIMO afronten nous objectius

El programa DIMO, implantat al Servei de Joventut des de l’any 2015, està en un període de replantejament, donat que els objectius que s’havien establert en el seu moment han estat aconseguits, segons han explicat des de la Regidoria de Joventut.

El nou enfocament del programa està dirigit a treballar amb infància i adolescència, fent sobretot intervenció a les escoles de Primària i oferint el recurs d’un/a professional integrador social per donar suport en aspectes socials, emocionals i comunitaris dels alumnes.

Els nous objectius s’em­marquen en treballar conjuntament amb centres educatius i Serveis Socials en la detecció i atenció de situacions de vulnerabilitat i risc dels alumnes i donar suport en el trànsit de l’educació Primària a la Secundària a adolescents que es troben en situació de vulnerabilitat o risc de fer un procés amb canvi amb dificultats d’adaptació.

Per aquest motiu, les intervencions del professionals es centraran majoritàriament al cicle superior, tot i que el programa és prou flexible com per adaptar-nos a les necessitats de cada escola. El programa ja s’ha començat a introduir a algunes escoles de Primària, amb una bona acollida per part de les direccions i el claustre.

Amb la nova estructura de l’Ajuntament, el programa passarà a formar part del Servei d’Infància i Adolescència

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
03 Des 2021 13:24 - NataliaSanta Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones [ ... ]

L'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal
03 Des 2021 13:11 - NataliaL'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha obert el procés per a l'atorgament de tres parades del [ ... ]

La Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes
03 Des 2021 11:21 - NataliaLa Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i les entitats i comerços han dissenyat la programació Nadal [ ... ]