hola

Santa Perpètua celebrarà avui el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb una tarda d’activitats a la plaça de l’Era. La jornada es presenta amb l’eslògan Escoltar la ciutat per transformar-la amb l’objectiu de visibilitzar aquest compromís col·lectiu i compartir-lo amb tota la ciutadania.

El Dia Internacional de la Ciutat Educadora se celebra el 30 de novembre, però la Regidoria d'Educació de Santa Perpètua ha volgut, en la seva primera edició al municipi, que tingués lloc en un dia lectiu per facilitar-ne la participació, segons han explicat des del Departament.

El regidor d'Educació, Pere Garcia, ha explicat que aquesta jornada parteix amb l'objectiu de transformar Santa Perpètua des dels petits fins a la gent gran en una ciutat educada.

Les activitats s’iniciaran a les 16.45 hores amb la benvinguda i la lectura del manifest d’aquesta diada, a càrrec de l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, que donarà pas a dos tallers: un sobre origamis amb el títol Jo em comprometo i un segon, L’arbre dels desitjos: què imagines per millorar la ciutat?

Durant la tarda, les persones assistents també es podran fotografiar amb el photocall participatiu. Des del Servei d’Educació es convida a tothom a fotografiar-se i compartir la imatge per xarxes socials amb els hastags #EducatingCityDay i #SPMEduca. L’Escola Municipal de les Arts (EMA) també proposa una acció artística participativa de pintura i dansa entre les 17.15 i les 18.30 hores.

La jornada Ciutat Educadora està dirigida a tothom des de petits fins a gent gran perquè és un treball global de la societat que a més ajuda a cohesionar la població en una comunitat, segons ha destacat el regidor.

Com a municipi adherit a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, Santa Perpètua celebra aquest any el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que es commemora cada any el 30 de novembre amb motiu de la proclamació l’any 1990 a Barcelona de la Carta de Ciutats Educadores. Aquesta celebració permet crear consciència de la importància de l’educació a la ciutat i visibilitzar el compromís dels governs locals amb l’educació, així com el treball que realitzen els agents educatius, ja sigui en l’àmbit de l’educació formal o no formal. Actualment formen part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) gairebé 500 ciutats de més d’una trentena de països.

El regidor d'Educació ha expressat que es necessita conéixer les inquietuds de la ciutadania sobre educació i que la jornada d'avui és la primera però no serà l'última.Pere García ha explicat com en altres països com Finlàndia jornades com les que havia es planetgen a Santa Perpètua han aconseguit apadrinar monuments i implicar milers de persones.


Foto: Carpa del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) durant la presentació de la programació de la Xarxa de Centres Cívics / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]