hola

L'edició de l'Informatiu que s'està distribuint a les bústies de les llars perpetuenques és especial perquè està il·lustrada per infants. L’alumnat de cinquè de l’Escola Santa Perpètua, de sisè de l’Escola Tabor i nens i nenes del municipi han pres part en aquesta edició especial de l’Informatiu i totes les imatges de la publicació són dibuixos fets per ells i elles.

És la quarta vegada que s’edita amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants. Es tracta d’una iniciativa consolidada de la publicació municipal que vol donar veu als infants per tal que expressin mitjançant el dibuix com entenen l’actualitat que els envolta. Un total de 66 dibuixos, contant les capçaleres, il·lustren aquesta edició, que també ha comptat amb la col·laboració de l’artista Silvia Alcalá, qui ha cedit una de les seves obres per a la contraportada.

Els infants i els seus drets estan presents en aquesta edició ja que l’Informatiu aquesta edició especial il·lustrada per nens i nenes es fa coincidir amb el 20 de novembre, el Dia universal dels Drets dels Infants. En aquest l’Informatiu ha col·laborat amb la redacció l’alumnat de cinquè de l’Escola Santa Perpètua en el marc de l’activitat oferta a la Programació Estable Dibuixa l’Informatiu. Un total de 50 infants van realitzar dibuixos sobre diferents temes d’actualitat com ara esports, ordenances fiscals, medi ambient o drets dels infants. El 12 de novembre dues redactores es van traslladar a les seves aules i van explicar la importància de participar a l’edició aportant la seva visió de l’actualitat. L'alumnat va acollir molt positivament l’activitat i van mostrar interès per conèixer els seus drets.

Per la seva part, l’Escola Tabor va contactar amb la redacció interessada en què l’alumnat de sisè també hi prengués part. Aquest centre va dibuixar notícies relacionades amb la igualtat de gènere, la violència vers les dones, l’explotació infantil o les eleccions generals.

En aquesta edició de l’Informatiu, com a novetat, la secció La ciutat respon compta amb la participació de deu infants en comptes de les cinc persones habituals. La intenció és recollir el màxim d’opinions al voltant de la pregunta formulada, Creus que es té en compte l’opinió dels infants? La majoria creuen que els seus pares els escolten en les seves propostes, però coincideixen en que cal que els adults prenguin els nens i les nenes més seriosament. Un total de 66 dibuixos conformen aquesta edició especial. Des de la redacció de l’Informatiu han volgut agrair els infants i joves, d’edats compreses entre els 4 i els 19 anys, la seva col·laboració i dedicació.


Foto: Els infants tenen dret a la protecció contra l'abandonament i l'explotació en el treball / Eric Ruiz, Albert López i Oriol Oller

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]