hola

Promoure un ús responsable de l’energia als centres educatius és l’objectiu del Projecte 50/50 que implantaran les cinc escoles públiques de Santa Perpètua aquest curs escolar 2019-2020.

Es tracta d’un programa subvencionat per la Diputació de Barcelona mitjançant el qual professorat i alumnat es comprometen a reduir la despesa en consum energètic dels equipaments mitjançant un seguit d’accions que es traduiran en un estalvi energètic i econòmic que revertirà en els mateixos centres educatius que rebran el 50% de l’import estalviat durant el curs.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i els regidors de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, i d’Educació, Pere García, es van reunir el 29 d’octubre amb les direccions de les escoles Bernat de Mogoda, Mariola Fernández; Els Aigüerols, Robert Compta; La Florida, Caty Cabrera; Santa Perpètua, Marga Tura; i Santiga, Belén Santamaría, per signar els respectius convenis d’adhesió al Projecte. Durant la trobada, tothom es va mostrar satisfet per aquesta iniciativa que vol conscienciar, fomentar hàbits sostenibles i apoderar les comunitats educatives per aconseguir un canvi de conductes al voltant del consum d’energia.

El projecte es desenvoluparà durant aquest curs amb el suport tècnic de l’Ajuntament de Santa Perpètua i de la Diputació. Per facilitar la consecució de l’objectiu de reduir consums i fer un ús responsable de l’energia, cada escola constituirà un equip energètic, format per professorat i alumnat, que serà de cinquè o sisè de primària, que serà l’encarregat de coordinar el projecte i prendre les decisions necessàries per garantir-ne el bon funcionament, segons ha explicat el regidor de Canvi Climàtic. Detectar els punts forts i febles de la gestió energètica de l’equipament i fer propostes de millora; fer el seguiment del consum energètic del centre, tant a nivell de facturació com de la gestió de la monitorització de l’equipament, si existeix; implicar a tots els actors claus i buscar-hi aliances per tirar endavant les accions d’estalvi energètic; i difondre el projecte entre la resta d’usuaris de l’equipament i transmetre missatges d’estalvi, són altres de les funcions dels grups impulsors de cada escola.

Un cop constituïts aquests equips energètics a cada centre educatiu es realitzaran unes auditories energètiques amb l’objectiu de conèixer tota la informació necessària sobre com es consumeix l’energia en l’equipament i detectar els principals problemes de gestió energètica dels edificis. També es duran a terme recorreguts energètics pels equipaments que permetran als equips fer-se una idea dels principals punts forts i febles per començar a proposar accions de millora que es recolliran en el Pla d’acció. Aquest contindrà totes les propostes d’actuació i mesures que caldrà implantar per dur a terme per reduir i realitzar un ús responsable de l’energia que s’empra a cada edifici. Quan finalitzi el curs, es realitzarà la comparativa i les escoles rebran el 50% de l’import estalviat amb aquestes accions. En aquest sentit, el 50 % restant l’estalviarà l’Ajuntament que és qui assumeix les factures energètiques dels centres educatius públics de Primària.

“Des de l’Ajuntament, vam sol·licitar aquest recurs al Catàleg de la Diputació de Barcelona per a les cinc escoles públiques de Primària i estem molt contents que totes s’hagin volgut adherir a aquest projecte que pretén fomentar els bons hàbits del consum del dia a dia en els diferents actors que es relacionen dins d’aquests equipaments educatius”, ha explicat Sergi Hernández. “Creiem que aquest és un projecte totalment imprescindible perquè promou la implicació de la comunitat educativa en la nostra infància, que són el recurs més valuós que tenim a la societat, perquè ensenyarem protocols i conductes que generin un estalvi energètic i que també els mateixos nens i nenes podran traslladar aquests coneixements i aquesta adquisició de valors en l’estalvi energètic i conductes quotidianes al seu àmbit de relació més proper”, ha destacat el regidor.

Sergi Hernández també ha assenyalat que el programa “complementa tota la inversió que està realitzant l’Ajuntament en matèria d’eficiència energètica amb l’objectiu de reduir la petjada ecològica energètica que té el nostre municipi i disminuir la facturació i la generació de CO2, de gasos contaminants”. En aquest sentit, el regidor ha destacat que la implementació de mesures d’estalvi energètic s’emmarquen en el compromís del govern municipal de construir un futur energèticament sostenible com a clau en la transformació de l’actual model per un de més just, democràtic i sostenible i ha afegit que programes com aquest pretenen involucrar i inspirar a la ciutadania a ser conscients i més eficients energèticament i a participar a la lluita contra el canvi climàtic.


Foto: Les direccions de les cinc escoles, amb l’alcaldessa, els regidors i personal tècnic municipal / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent
15 Oct 2021 13:06 - NataliaLes bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent

L'Ajuntament de Santa Perpètua, amb la col·laboració de l'empresa local Due Logística, ja ha enviat [ ... ]

El DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials
15 Oct 2021 08:24 - NataliaEl DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials

La Regidoria de Desenvolupament Local posa en marxa aquest mes d'octubre noves càpsules formatives [ ... ]

Tret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP
14 Oct 2021 09:36 - NataliaTret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha començat a preparar la novena edició de l'ElectroCatFP. Representants [ ... ]