hola

La Regidoria d'Igualtat i Drets Civils ha programat un seguit d'activitats per commemorar el Dia Internacional per l'erradicació de la violència masclista, que se celebra el 25 de novembre.

El programa s'iniciarà el dia 21 d'aquest mes amb la instal·lació d'una carpa informativa al mercat ambulant situat a l'aparcament del carrer de Garcia Nieto, de 10 a 13 hores.

La plaça de la Vila acollirà el dilluns 25 de novembre a les sis de la tarda la lectura del manifest contra la violència masclista. A continuació, també s'ha previst l'actuació Indòmita, a càrrec de la companyia Projecte Lilith.

Les activitats es completen amb la xerrada-tertúlia 'Últimes sentències de les violències sexuals sobre les dones i les seves conseqüències", que tindrà lloc els dies 26 de novembre al Centre Cívic La Creueta i 28 de novembre a Can Folguera, respectivament. En ambdós casos serà en horari de 15.15 hores. La xerrada anirà a càrrec de l'advocada Raquel Nieto Galván.


'Zapatos rojos' contra la violència

Una de les activitats que es portarà a terme abans de l’acte institucional del 25N serà el projecte Zapatos rojos, de l’artista mexicana Elina Chauvet, que visitarà entre el 20 i 27 de novembre diferents centres educatius de Secundària per tractar de visibilitzar les víctimes de la violència masclista. L’obra convida a la reflexió sobre la violència masclista i totes les seves manifestacions. El servei CIRI i el Punt Jove demanen la col·laboració ciutadana i fa una crida a portar sabates que posteriorment pintaran de vermell per simbolitzar les dones assassinades al 2019. Les sabates es poden lliurar al CIRI de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i el dimecres (de 17 a 20h) i al Punt Jove (de dilluns a dijous de 17 a 20 hores i dimarts de 10 a 13h).

També durant la setmana tindran lloc sessions de dinamització de punts d'informació joves sobre igualtat de gènere al centres educatius i formació en el marc del servei comunitari Punts Joves per la Igualtat, segons ha destacat la Regidoria.

 


Foto: L'any passat es va simbolitzar les víctimes amb sabates / Txema Gerardo

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]