hola

L'entitat local Asperpol (Associació cultural i esportiva perpetuenca de policies) organitza aquest dissabte 2 de novembre un concert solidari per recaptar fons per a un projecte a una escola de Gàmbia.

L’activitat tindrà lloc a CAM Bernades i començarà a les 21 hores. Asperpol ha anunciat el cartell del concert que comptarà amb música i balls africans a càrrec d’Afro Alna Niking i la música rock de Los Poliñecos i Three Colors i també amb les cançons de Police Line. També farà una sessió Alex Lo DJ. El preu de l’entrada és de cinc euros i inclou polsera i consumició.

Asperpol ha realitzat al llarg d’aquest any diverses activitats per recaptar diners per a un projecte solidari a l’escola de Jarra Sukuta. També ha recollit material escolar a través dels diferents centres educatius perpetuencs.

El projecte consisteix a col·locar plaques solars a l’escola de Jarra Sukuta a Gàmbia per permetre que s’instal·li un congelador al centre. L’alumnat fa servir el menjador i així podrien ampliar l’alimentació a d’altres productes, segons ha informat Asperpol. Durant el mes de novembre és previst que una delegació de l’entitat viatgi fins a aquesta localitat africana per portar tot el material recollit, pintar l’escola i instal·lar les plaques solars.

El pressupost del projecte és de 15.000 euros. Asperpol ha aconseguit una subvenció de 8.000 euros de l’Ajuntament de Santa Perpètua i una altra de 2.000 euros de l’Ajuntament de Polinyà. També a través de la venda dels domassos de Festa Major de Santa Perpètua, l'Ajuntament ha dotat l'entitat amb eines per pintar.

El delegat de cooperació internacional d'Asperpol, Juan Diego Caparrós, ha explicat que tot el material ja s'ha enviat a Gàmbia i espera que amb l'acte festiu d'aquest dissabte s'acabin d'aconseguir tots els diners per poder dur a terme tot el projecte previst.

El projecte d'Asperpol està centrat en la col·locació d'un grup fotovoltaic que permeti a l'escola de Jarra Sukuta disposar d'una instal·lació elèctrica suficient per tenir alguns punts de llum i poder connectar algun equipament electrònic. Caparrós ha confirmat que també es pintarà tota l'escola i ha informat que la compra d'un congelador per al centre haurà d'esperar-se a un projecte nou.

El projecte es complementa amb la formació d’una dona de Jarra Sukuta que estudiarà magisteri reglat pel Ministeri d’Educació de Gàmbia a través d’un conveni amb l’entitat Fandema-Mbolo.

La presidenta d'Asperpol, Aurora Merchán, ha destacat que tot el material escolar donat per entitats, empreses i ciutadania de Santa Perpètua ja està viatjant a Gàmbia i que documentaran l'entrega al novembre perquè tothom pugui comprovar com el seu ajut arriba als destinataris.

Asperpol ha organitzat una última activitat al voltant d'aquest projecte a Gàmbia que consisteix en l'enviament de cartes en anglès per part de l'alumnat de cinquè i sisè de l'Escola La Florida a l'alumnat de Jarra Sukuta. Merchán ha explicat que les cartes es redactaran la setmana vinent i que l'entitat les lliurarà personalment.


Foto: Activitat d'Asperpol celebrada al juny per recaptar fons / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Dues persones ateses per inhalació de fum en un incendi al carrer Tres de la Florida
25 Oct 2021 11:25 - RedaccióDues persones ateses per inhalació de fum en un incendi al carrer Tres de la Florida

  Un incendi en un habitatge al carrer Tres del barri de La Florida va provocar desperfectes i dues [ ... ]

La Regidoria d'Educació ha endegat el Programa d'Acompanyament Escolar
25 Oct 2021 11:25 - NataliaLa Regidoria d'Educació ha endegat el Programa d'Acompanyament Escolar

La Regidoria d'Educació ja ha posat en marxa el Programa d'Acompanyament Escolar (PAE), un servei que [ ... ]

L’Ajuntament projecta una pèrgola fotovoltaica solar per crear una comunitat energètica
25 Oct 2021 11:06 - NataliaL’Ajuntament projecta una pèrgola fotovoltaica solar per crear una comunitat energètica

Santa Perpètua de Mogoda disposarà d'una nova instal·lació que combinarà la generació d'energia [ ... ]