hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda se suma aquest dissabte 19 d'octubre a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama i instal·larà un llaç rosa al balcó de la Casa de la Vila en solidaritat amb les malates i les seves famílies. També la font de la rotonda de la Font lluirà de color rosa durant la jornada.

El càncer de mama és el més freqüent en les dones i, a nivell global, el segon càncer amb major nombre de diagnòstics a Catalunya, per davant del de pròstata. Un dels objectius del Dia Mundial contra el càncer de mama és conscienciar la ciutadania de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia. En 2018 es van diagnosticar 5.238 casos de càncer de mama a Catalunya.

La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. El seu risc augmenta amb l’edat; la majoria de casos se solen donar per sobre dels 50 anys. Per això, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb les recomanacions de diversos organismes internacionals, convida les dones d’entre 50 a 69 anys a fer-se una mamografia cada 2 anys.

La prevenció és un altre element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia. Malgrat que no se'n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar la obesitat -especialment després de la menopausa-, fer activitat física regularment, reduir el consum d'alcohol i practicar la lactància materna.

L'eslògan d'aquest Dia Mundial contra el càncer de mama de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) és 'Amb tu, donem la cara contra el càncer'. Per la seva part, la Federació española de càncer de mama ha elaborat un manifest en el qual reclama més inversió en investigació i innovació i que s'ha de prestar una atenció especial al creixement del nombre de dones diagnosticades de càncer de mama abans de complir els 40 anys.


Foto: Llaç rosa a la façana de l'Ajuntament / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Divisió d'Afers Interns dels Mossos detenen quatre agents, un a Santa Perpètua
15 Oct 2021 15:24 - RedaccióLa Divisió d'Afers Interns dels Mossos detenen quatre agents, un a Santa Perpètua

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Afers Interns han detingut [ ... ]

Les bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent
15 Oct 2021 13:06 - NataliaLes bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent

L'Ajuntament de Santa Perpètua, amb la col·laboració de l'empresa local Due Logística, ja ha enviat [ ... ]

El DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials
15 Oct 2021 08:24 - NataliaEl DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials

La Regidoria de Desenvolupament Local posa en marxa aquest mes d'octubre noves càpsules formatives [ ... ]