hola

Unes vuit-centes persones, segons l'organització, i unes quatre-centes, segons la Policia Local van participar aquest dimarts 16 d'octubre a la marxa que va tenir lloc a Santa Perpètua amb motiu del segon any en presó del perpetuenc i president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Encapçalant la marxa hi eren familiars i amics del perpetuenc amb una pancarta amb el lema Llibertat. Us volem a casa.

El nebot de Jordi Cuixart, Pol Leiva, va fer de portaveu de la família i va donar les gràcies a totes les persones assistents pel seu suport al llarg d'aquests dos anys. Leiva va argumentar que la sentència del Tribunal Suprem diu "que no tenim dret a sortir al carrer i és d'un coratge molt bèstia que dos dies després continuem sortim al carrer pacífica i massivament".

Els actes, organitzats pel Punt de trobada, es van iniciar a la rotonda del Miró, va passar pel passeig de la Florida, el carrer de Pau Claris, es va fer una aturada a la plaça de la Vila on es van llegir poemes i es va escoltar música i va continuar per la Rambla fins a la plaça de Francesc Macià. Durant el recorregut es van escoltar lemes com "Llibertat presos polítics" o "és una farsa aquesta democràcia".

L'acte reivindicatiu va comptar amb els versos improvisats de la glossadora Mireia Mena i amb la presència d'un petit grup dels nou encausats de Lledoners que van dir que representaven també als 21 encausats del TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya) i de "totes aquelles persones que per participar en diferents actes poden veure qualsevol dia com són detinguts".

Leiva va dir que Jordi Cuixart encoratja la gent que vulgui a sortir al carrer a prendre part en algunes de les accions que es convocaran i va recordar que l'objectiu és construir un lloc millor on viure.

La part més emotiva va venir de la ploma de Jordi Cuixart. El perpetuenc va escriure una carta per ser llegida expressament en aquest acte. El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, li va posar veu a unes paraules en les que Cuixart diu tenir la sensació "d'estar en deute per tantes mostres d'estima i afecte" i per "com heu cuidat els pares des dels primer dia".

Marcel Mauri va continuar la lectura de la carta en la que Cuixart diu que està convençut que "un dia tornaré, tornarem, i que ho farem amb tota l'autoestima del món. Conscients que, en el fons, els imprescindibles de tot això heu estat tots vosaltres".

En l'acte de suport als Jordis quan ha fet dos anys del seu empresonament, també van ser protagonistes els familiars del perpetuenc Ferran Jolis, detingut el 23 de setembre de 2019 en l'anomenada Operació Judes contra membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR). El seu pare, Ferran, va dir que no tenen por, que guanyaran aquesta batalla i va anunciar que després de 23 dies el seu fill havia pogut parlar amb el seu advocat.

L'organització va passar un audiovisual de record dels inicis de Jordi Cuixart i dels seus dos anys de presó en el qual es podia veure el perpetuenc explicant les seves conviccions per entrar a Òmnium Cultural, imatges del dia 20 de setembre de 2017 en la concentració davant del Departament d'Economia i de les paraules de Cuixart quan va ser detingut i empresonat.

L'acte 'Dos anys injustament empresonats' va finalitzar amb el cant de l'himne nacional de Catalunya.

 

Foto: Marcel Mauri durant la lectura de la carta de Jordi Cuixart / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]