hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda tancarà a partir de divendres 20 de setembre l'aparcament del Vapor amb motiu de les obres de rehabilitació d'aquest edifici històric del nucli antic del municipi.

L'empresa adjudicatària, Cots i Claret, ha anunciat l'inici el proper dilluns 23 de setembre dels treballs d'enderroc de la nau annexa del conjunt del Vapor, situada a tocar de la zona d'estacionament. El regidor d'Urbanisme, Jordi Navarro, ha manifestat que “aquesta mesura de seguretat, inclosa en el Pla d’obra, també respon a una necessitat de garantir no només el compliment de terminis sinó també una reducció d’aquests” i ha afegit que “l’empresa ha fet un esforç per avançar l’enderroc i tot i així hem avisar al veïnat a través de cartells i hem programat reunions amb les associacions de veïns de la Creueta i de Centre Vila, tot i que som conscients que afecta de forma general”.

El regidor demana comprensió perquè es tracta d’una obra de rehabilitació que pot causar moltes més incidències que un obra nova ja que es treballa sempre comprovant com reaccionarà l’edificació existent. “Per començar, els treballs de retirada de fibrociment s’han iniciat abans i es faran amb menys dies dels previstos”, ha apuntat Navarro. El regidor també ha informat que el Consistori està treballant en l'adequació del Pla de mobilitat amb l’objectiu de reordenar l'estacionament de la zona.

L'aparcament del Vapor consta d'una trentena de places i és de sistema de regulació horària de zona vermella. La previsió municipal és que aquesta zona d'estacionament romangui tancada a partir del divendres 20 de setembre a les 14 hores i durant tot el període de les obres, que tenen un termini d'execució de divuit mesos que podria quedar reduït finalment a quinze.

L’Ajuntament ha demanat disculpes per les molèsties i paciència al veïnat davant les incidències que puguin causar les obres d'aquest edifici, que acollirà el futur museu municipal i una gran sala d’esdeveniments a la planta baixa amb capacitat per a 450 persones. Per a qualsevol incidència, la ciutadania es pot adreçar a la Policia Local, al telèfon 93 560 55 55.

Les obres de rehabilitació de la nau alta del Vapor tenen un pressupost de 2.303.466,81 euros i inclouen el conjunt d’actuacions necessàries per garantir la conservació, preservació, protecció, rehabilitació i reutilització de la nau per destinar-la a ús cultural i d’equipament públic. L'actuació forma part del Projecte turístic industrial del Vapor Aranyó Centre d’Indústria Viva que està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020 i en el seu conjunt suposarà una inversió total de 3.233.971,12 euros, dels quals el FEDER aporta 1.361.560,64 euros, la Diputació 600.000, mentre que la resta es sufraga amb recursos municipals. L’ajut de la Unió Europea vol promoure la protecció i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural i enfortir la cohesió socioeconòmica dins de la UE.


Foto: Aparcament del Vapor / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
03 Des 2021 13:24 - NataliaSanta Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones [ ... ]

L'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal
03 Des 2021 13:11 - NataliaL'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha obert el procés per a l'atorgament de tres parades del [ ... ]

La Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes
03 Des 2021 11:21 - NataliaLa Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i les entitats i comerços han dissenyat la programació Nadal [ ... ]