hola

Sota el lema 'Camina amb nosaltres', l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’ha adherit un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 16 al 22 de setembre.

El programa d’activitats d'enguany inclou a la ciutat la gratuïtat del bus urbà, mobilitat elèctrica compartida, xerrades, activitats i exposicions. Dins d’aquest programa s’inclouen també la jornada de Viu la riera, el Vermut Musical del Mercat Municipal i la Marxa en bicicleta de Festa Major que va comptar amb 235 participants. L’objectiu és promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, saludables i segurs com caminar o anar en bicicleta, fer ús del transport públic o escollir per als desplaçaments vehicles elèctrics i al mateix temps visualitzar els possibles canvis en l’ús de l’espai públic que impliquin la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Un dels aspectes sobre els quals incideixen aquestes jornades és fer reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport de combustió. Per una banda, la contaminació atmosfèrica que té un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. I, per una altra, el sedentarisme i la inactivitat física.

La regidora de Mobilitat i Transport, Neus Garcia, ha explicat que són diverses les àrees municipals que participen en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb l’objectiu de “reflexionar sobre les necessitats de l’ús del vehicle particular i que cada vegada hi hagi més persones que el facin servir com a últim recurs”.

Durant les tardes d'aquesta setmana, el tram del passeig de la Florida a l’alçada del parc Central es tancarà al trànsit i es faran activitats diverses. Garcia afirma que “serà un espai lúdic que recuperarà la ciutadania durant aquests dies”.

Una de les accions municipals de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura serà la gratuïtat del bus urbà els dies 19, 20 i 21 de setembre. Aquesta mesura també intenta incentivar el seu ús i durant aquests dies es pot comprovar recorreguts i horaris que es poden fer servir.

Durant la setmana, la primera planta de l'edifici de Desenvolupament Local acull una exposició amb informació general del vehicle elèctric cedida per la Generalitat. També, durant aquests dies es duu a terme la formació inicial per a les persones que es van inscriure durant la Festa Major al programa de vehicle elèctric compartit que l’Ajuntament de Santa Perpètua ha posat en marxa amb la cooperativa Som Mobilitat i que permet a la ciutadania gaudir de quinze hores d’un vehicle elèctric Renault Zoe de manera gratuïta.

El dijous 19 de setembre, el passeig de la Florida acollirà diferents activitats relacionades amb la mobilitat. Així, de 16.30 a 20.30 hores, AtmOOs Events durà a terme una activitat divulgativa que consisteix a calcular l’impacte que cada persona individualment fa en la contaminació atmosfèrica segons els seus hàbits de mobilitat. De 17 a 20 hores, es durà a terme les activitats 'Pedala i fes crispetes' i 'Puja al bus urbà', una experiència de la utilització del transport públic per a persones amb mobilitat reduïda. Per la seva part, la Xarxa Municipal de Centres Cívics instal·larà una carpa informativa, oferirà classes obertes i realitzarà la pintada d'un mural, mentre que el Servei de Desenvolupament Local oferirà una exposició de vehicles elèctrics.

Divendres 20 de setembre, a les onze del matí, monitors de l'Institut Guttman oferiran la xerrada Game-Over al Centre Cívic Can Folguera. A la tarda, les activitats es traslladen al parc Central i està prevista la realització d’un circuit de bicicletes a càrrec de la Policia Local i la instal·lació d’una parada informativa del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) sobre els camins escolars i on també tindrà lloc un taller d'estampació, de 17 a 20 hores. A més, a partir de les 18 hores, la Xarxa Municipal de Centres Cívics farà la festa de presentació de la programació de la nova temporada, que comença el dia 1 d'octubre.

Dins d’aquest programa, l’Ajuntament de Santa Perpètua havia de presentar una obra urbanitzadora que contribuís als objectius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i ha optat per la nova plaça del Mercat com a zona pacífica de trànsit i perquè tothom pugui comprovar com ha quedat i com són ara els accessos al Mercat Municipal. Així, ha organitzat un vermut musical dissabte 21 de setembre, entre les 11 i les 13 hores, a més d'un taller de maquillatge.

La setmana es clourà amb la celebració diumenge 22 del Dia de la Riera, amb una passejada per la riera de Caldes i altres activitats com tallers i exposicions al parc Central.


Foto: La Marxa en Bicicleta va inaugurar la programació / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent
15 Oct 2021 13:06 - NataliaLes bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent

L'Ajuntament de Santa Perpètua, amb la col·laboració de l'empresa local Due Logística, ja ha enviat [ ... ]

El DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials
15 Oct 2021 08:24 - NataliaEl DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials

La Regidoria de Desenvolupament Local posa en marxa aquest mes d'octubre noves càpsules formatives [ ... ]

Tret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP
14 Oct 2021 09:36 - NataliaTret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha començat a preparar la novena edició de l'ElectroCatFP. Representants [ ... ]