hola

Santa Perpètua disposa d'una delegació local de l’Associació de Familiars amb Alzheimer del Vallès Occidental (AFAVO).

Aquest dijous 12 de setembre es va presentar oficialment en un acte que es va desenvolupar al Centre Cívic Can Folguera on tindrà la seu. La Regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, va estar present també a l'acte i va animar la delegació a treballar conjuntament amb el consistori per aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia i de les seves famílies. Membres d'AFAVO també van assistir a la presentació.

Durant l'acte, la delegació local, va explicar els objectius i serveis que oferirà, així com el calendari d’activitats programades. La delegació està oberta a sol·licituds per associar-se. L'entitat disposa des de fa un temps ja d'un servei tots els dilluns de 12.30 a 13.30 hores al Centre Cívic de Can Folguera atès per la psicòloga d'AFA-VO que rep els perpetuencs que es troben en la situació de cuidar una persona diagnosticada d'Alzheimer. L'assessorament pot ser de suport psicològic o d'altres matèries.

Fa temps que a Santa Perpètua es volia crear aquesta delegació local d’AFAVO i durant el curs per a cuidadors de malalts d’Alzheimer organitzat per la Regidoria de Salut Pública i AFAVO el passat mes d'abril alguns participants van mostrar la seva intenció d’organitzar-se per poder posar en marxa l’entitat i es van fer propostes al voltant de la creació també de grups d’ajuda mútua.

A Santa Perpètua, el delegat local d'AFAVO és Ignasi Torra qui va explicar durant la presentació que disposar d'una delegació a Santa Perpètua és molt important per a les persones en la situació de cuidar un malalt d'Alzheimer. "El suport i compartir experiències, positives i negatives, és molt important per a les famílies que pateixen aquesta situació i per això convidem a tothom a venir i conèixe'ns".

Per a Torra, els recursos que ofereix l'entitat són molt importants i necessaris, especialment a l'inici del diagnòstic, quan es presenta la nova situació. En aquell moment "tot és nou i no se sap com actuar i com assimilar el canvi de vida". Des de la delegació, es treballarà, entre d'altres, en disposar d'un cens de malalts d'Alzheimer, malgrat es reconeix que no és fàcil. AFAVO disposa d'una web i de blog i que tothom que ho vulgui pot adreçar-se al Centre Cívic Can Folguera per demanar informació.

Les properes activitats que organitzarà la delegació d’AFAVO a Santa Perpètua es realitzaran amb motiu del Dia Mundial d’aquesta malaltia. El proper dijous instal·laran una taula informativa al Mercat Ambulant entre les 10.30 i les 13 hores. La intenció és donar a conèixer l’entitat al municipi. El 26 de setembre s’ha programat al Centre Cívic Can Folguera la xerrada Investigació, associació, malalt i família: una aproximació a la malaltia de l’Alzheimer, a càrrec de Guadalupe Soria, doctora en ciències experimentals i de la vida i de Vera Noguera, psicòloga d’AFAVO. Per al mes d’octubre també hi ha programades una xerrada i la campanya de prevenció Cuida el teu cervell.


Foto: Un moment de la presentació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El 29 d’octubre acaba la matrícula a l’Escola d’Adults
26 Oct 2021 12:33 - RedaccióEl 29 d’octubre acaba la matrícula a l’Escola d’Adults

L’Escola d’Adults Can Folguera, situada a la Granja Soldevila, manté obertes les matrícules fins [ ... ]

Avui clou el XXII Cicle de xerrades sobre seguretat i consum de l'OMIC
26 Oct 2021 12:27 - RedaccióAvui clou el XXII Cicle de xerrades sobre seguretat i consum de l'OMIC

Avui se celebrarà la segona i última sessió de la 12ena edició del cicle de Xerrades sobre seguretat [ ... ]

Formació per a entitats sobre eines participatives el 4 de novembre
26 Oct 2021 09:53 - NataliaFormació per a entitats sobre eines participatives el 4 de novembre

La Regidoria de Participació i Acció Veïnal programa pel mes de novembre el taller gratuït 'Kit [ ... ]