hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la resolució de l'Ajuntament de Barberà del Vallès del mes de juliol que atorgava la llicència d'obres menors a l'empresa Amazon Spain Fullfillment, SL. per a la nova nau construïda a la parcel·la del sector de Can Rabella.El Consistori perpetuenc defensa que el procés d'implantació que s'ha seguit no ha tingut en compte els importants impactes que pot causar aquesta nova activitat en la mobilitat de la carretera B140 i l'AP7. L'Ajuntament considera que abans de la implantació es procedeixi, de comú acord entre els municipis afectats i la Generalitat de Catalunya, a analitzar les possibles solucions de les afectacions que l’augment de trànsit generarà en aquests vials, ja saturats a l'actualitat en hores punta. La presentació d'aquest recurs al Jutjat Contenció Administratiu de Barcelona dóna continuïtat a les actuacions iniciades pel Consistori perpetuenc la passada tardor quan va tenir coneixement de la implantació d'un centre logístic d'Amazon al sector de Can Rabella.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha explicat que, després d'un any de peticions, finalment al mes de juliol els serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament perpetuenc van poder tenir accés als expedients d'aquesta implantació i ha assegurat que l'anàlisi de la documentació referma la convicció de la Corporació que en la tramitació d’aquest planejament s’han incomplert determinacions urbanístiques, informes preceptius i audiència a interessats que poden fonamentar la anul·lació de les mateixes. Isabel Garcia ha destacat que en aquest sentit, l'únic estudi de mobilitat relacionat amb l'expedient es va aprovar l'any 2003, amb anterioritat a la legislació de la mobilitat i, a més, es referia a un tipologia d'activitat que no es correspon amb la que finalment es vol implantar.

L'alcaldessa ha reiterat la seva “posició favorable a la instal·lació d’empreses i activitats en el territori, com no podria ser d’altra manera en un municipi fortament industrial i logístic, però en el benentès que cal acomplir condicions que evitin l’afectació de la mobilitat que està esdevenint un factor de creixent dificultat”. “En aquests moments, la situació de la B140 i els enllaços de la mateixa amb l’AP7, el sistema que haurà d’absorbir la mobilitat generada per la nova implantació, ja es troben totalment saturats en les hores punta”, ha recordat la primera edil perpetuenca.

L'Ajuntament de Santa Perpètua va anunciar prèviament a les alcaldies de Barberà del Vallès, Sabadell i Polinyà la presentació d'aquest recurs i va reiterar la voluntat expressada en la reunió celebrada el mes juliol de treballar plegats en favor de la mobilitat a l’àmbit i l’exigència a la Generalitat de Catalunya que assumeixi la seva responsabilitat en relació a les infraestructures afectades per aquesta implantació.

Empresariat i entitats veïnals dels municipis afectats també han mostrat la seva preocupació per l’impacte en la mobilitat que pot provocar aquesta nova infraestructura i han donat suport al Consistori perpetuenc.

 


Foto: Noves instal·lacions d'Amazon, a Can Rabella, a tocar a la B-140 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Dues persones ateses per inhalació de fum en un incendi al carrer Tres de la Florida
25 Oct 2021 11:25 - RedaccióDues persones ateses per inhalació de fum en un incendi al carrer Tres de la Florida

  Un incendi en un habitatge al carrer Tres del barri de La Florida va provocar desperfectes i dues [ ... ]

La Regidoria d'Educació ha endegat el Programa d'Acompanyament Escolar
25 Oct 2021 11:25 - NataliaLa Regidoria d'Educació ha endegat el Programa d'Acompanyament Escolar

La Regidoria d'Educació ja ha posat en marxa el Programa d'Acompanyament Escolar (PAE), un servei que [ ... ]

L’Ajuntament projecta una pèrgola fotovoltaica solar per crear una comunitat energètica
25 Oct 2021 11:06 - NataliaL’Ajuntament projecta una pèrgola fotovoltaica solar per crear una comunitat energètica

Santa Perpètua de Mogoda disposarà d'una nova instal·lació que combinarà la generació d'energia [ ... ]