hola

trobada diba endesa

L'Ajuntament de Santa Perpètua considera que cal mantenir la calma davant l'amenaça d'Endesa de tallar el subministrament elèctric a famílies vulnerables si el consistori no paga la meitat del deute i ha anunciat que farà front comú amb els altres consistoris, diputacions, entitats municipalistes i del tercer sector per respondre a aquesta mesura notificada per l'elèctrica a través de cartes a les Corporacions municipals. Aquest dimecres 4 de setembre, la regidora de Serveis Socials, Infància i Adolescència, Ana Bajo, va participar en la reunió convocada per la Diputació de Barcelona per tal de combatre conjuntament aquesta situació.


La presidenta de la Diputació, Núria Marín, va comminar als 150 ajuntaments presents a "que no es pagui absolutament res a Endesa perquè aquest és un tema que hem de treballar conjuntament les administracions, començant i liderant per la Generalitat de Catalunya, que és la competent en matèria de serveis socials a Catalunya". La Diputació de Barcelona va informar que ja s'ha posat "en contacte amb les administracions i l'empresa que ha enviat aquesta carta".

En la reunió es va acordar crear una taula tècnic-jurídica amb representants de les quatre diputacions, de les entitats municipalistes, de la Taula del Tercer Sector, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i la Generalitat per començar a treballar els convenis tal i com marca la Llei 24/2015 aprovada al Parlament de Catalunya. Aquesta llei fixa que la resolució del deute s'ha de fer via convenis i també estableix el principi de precaució i assegura el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en risc d’exclusió social, evitant el tall d’aquests subministraments.

La regidora de Serveis Socials, Infància i Adolescència, Ana Bajo, ha expressat que s'està treballant en una solució començant per una carta conjunta a Endesa per aturar els possibles talls i començar a negociar convenis, com marca ala llei. Bajo ha insistit que "cal fer un front comú, s'ha de mantenir la calma i no fer cap pagament des de cap municipi".

Ana Bajo ha recordat que els convenis que fixa la Llei de 2015 no s'han fet perquè les empreses subministradores sempre s'han negat a asseure's i negociar el conveni que s'ha de fer en el cas de famílies vulnerables que no poden fer front al pagament de subministraments bàsics. L'objectiu ara és crear aquesta taula tècnic-jurídica per poder elaborar aquests convenis. Segons la notificació que ha fet arribar Endesa a l'Ajuntament, en un to que els consistoris consideren inadequat, a Santa Perpètua hi ha 131 famílies en aquesta situació. La regidora de Serveis Socials ha criticat que la informació aportada per la companyia elèctrica és tan escassa que és impossible saber si aquests 131 contractes amb deute són o no de Santa Perpètua. Ana Bajo ha explicat que se li demanarà a Endesa que assumeixi el deute i elimini l'amenaça de tallada de subministrament a famílies vulnerables.

Foto: Representants d'ajuntaments participants a la reunió del 4 de setembre a la Diputació / DIBA

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Avui clou el XXII Cicle de xerrades sobre seguretat i consum de l'OMIC
26 Oct 2021 12:27 - RedaccióAvui clou el XXII Cicle de xerrades sobre seguretat i consum de l'OMIC

Avui se celebrarà la segona i última sessió de la 12ena edició del cicle de Xerrades sobre seguretat [ ... ]

Formació per a entitats sobre eines participatives el 4 de novembre
26 Oct 2021 09:53 - NataliaFormació per a entitats sobre eines participatives el 4 de novembre

La Regidoria de Participació i Acció Veïnal programa pel mes de novembre el taller gratuït 'Kit [ ... ]

Les obres del camí de la Granja estan a punt de finalitzar
26 Oct 2021 09:50 - NataliaLes obres del camí de la Granja estan a punt de finalitzar

Les obres d'urbanització del camí de la Granja estan a punt de finalitzar. L'Ajuntament estima que [ ... ]