hola

La Policia Local de Santa Perpètua va detenir dos joves, veïns de Santa Perpètua, per abús sexual. El fets van succeir en la matinada de diumenge a dilluns en el parc de la Ribera en el marc dels Deskoncerts de la Festa Major.

Els dos individus van abordar cinc noies menors d'edat i van petonejar-les i tocar-les contra la seva voluntat. Les víctimes es van adreçar al Punt Lila, que estava instal·lat a l'espai de Deskoncerts i van advertir del succés. La Policia Local estava present a la zona i va poder detenir els presumptes autors de l’agressió uns instants després.

Aquest va ser l'incident més greu en el marc dels Deskoncerts però en la mateixa nit de diumenge un altre noi va intentar fer tocaments a una altra dona, si bé, en aquest cas, la víctima no va voler denunciar. Així mateix, el primer dia de Deskoncerts, el divendres, també es van registrar dos incidents on dos individus van molestar dones verbalment però van quedar resolts gràcies a la intervenció del punt lila i a la Policia Local. La nit de dilluns de Festa Major també es va registrar un incident però la jove víctima no va voler denunciar els fets.

A més de la gestió d'aquests cinc incidents, gairebé 500 persones es van apropar als punts lila situats als Deskoncerts i a la disco mòbil. Aquests són uns espais destinats a informar, sensibilitzar i prevenir les actituds masclistes i comportaments sexistes que es poden produir en espais públics d'oci i festius. Aquest era el tercer any que l'Ajuntament instal·lava aquests Punts i activava el Protocol d'Agressions sexistes, que ha comptat amb l'adhesió i la implicació de totes les barres de tots els espais de la Festa Major.

La regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, ha expressat que "malauradament" aquest any s'ha activitat el protocol contra agressions sexistes durant la Festa Major però ha destacat que el protocol "ha funcionat" i s'ha pogut actuar contra els agressors. A més, ha detallat que durant l'incident de diumenge es va interrompre l'actuació dels Deskoncerts i es va donar lectura al manifest.

La regidora ha destacat la valentia d'aquestes cinc noies menors i les seves famílies per denunciar els fets ja que "això no s'ha de permetre". Sandra Gómez també ha manifestat que l'Ajuntament es personarà com acusació particular en aquest cas. Els presumptes agressors han passat dos nits en dependències dels Mossos d'Esquadra i van passar a disposició judicial dimarts al matí.

Per la seva part, la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Valenzuela, també ha manifestat que "rebutgem rotundament qualsevol tipus d’agressió" i ha assegurat que "des de la Policia Local hem estat vigilants per actuar sempre de forma preventiva i, quan lamentablement s’han produït els fets, s’ha actuat de forma molt rigorosa". "En qualsevol cas, esperem que no es repeteixin actes com aquests i que tothom prenem consciència de que un No sempre és no", ha afegit.


Una Festa Major "tranquil·la"

En termes generals, la Policia Local considera que ha estat una Festa Major tranquil·la, que s’ha desenvolupat en un clima de civisme, a excepció del greu incident produït als Deskoncerts. En aquest sentit, el cap de la Policia Local, Xavi López, ha explicat que ha estat una Festa Major més tranquil·la que d'altres edicions però és cert que en l'àmbit d'oci s'han produït alguns incidents vinculats a agressions sexistes que els ha obligat a actuar.

Durant aquest dies, el cos municipal ha denunciat penalment a dues persones per conduir sota els efectes de l’alcohol, a més d'atendre altres incidències, furts i queixes del veïnat. Dissabte, a la nit, va haver un incident en una atracció de la fira, on es va desprendre un cotxet del cos de l’atracció sense que resultés cap persona ferida. Es va precintar el cotxet danyat i va quedar immobilitzat durant la resta de la festa, després d’una revisió per part d’un enginyer del gremi de firaires.


Foto: Durant els Deskoncerts es desplega una pancarta informativa sobre el protocol contra agressions / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Divisió d'Afers Interns dels Mossos detenen quatre agents, un a Santa Perpètua
15 Oct 2021 15:24 - RedaccióLa Divisió d'Afers Interns dels Mossos detenen quatre agents, un a Santa Perpètua

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Afers Interns han detingut [ ... ]

Les bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent
15 Oct 2021 13:06 - NataliaLes bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent

L'Ajuntament de Santa Perpètua, amb la col·laboració de l'empresa local Due Logística, ja ha enviat [ ... ]

El DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials
15 Oct 2021 08:24 - NataliaEl DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials

La Regidoria de Desenvolupament Local posa en marxa aquest mes d'octubre noves càpsules formatives [ ... ]