hola

Veïnat i comerciants dels carrers del municipi per on transcorrerà aquest dissabte 31 d'agost el Correfoc de la Festa Major poden passar per l'Ajuntament en horari de 8 a 15 hores a recollir cartrons per poder cobrir i protegir els vidres d'habitatges i establiments.

El Consistori recorda l'obligatorietat de protegir amb cartrons els aparadors i les vidrieres ubicades en l'itinerari del correfoc, per tal d'evitar cremades en vidres, marbres i altres materials.

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha publicat un ban, que es pot consultar al web municipal i ha distribuït pels carrers per on passarà el Correfoc, en el qual informa a la ciutadania de les recomanacions i obligacions del veïnat i de les propietats dels establiments per on es desenvoluparà l'activitat per tal de garantir la seguretat de persones i béns i evitar incidents.

L'activitat tindrà lloc dissabte 31 d'agost a partir de les deu de la nit a la plaça de la Vila i transcorrerà per la plaça Nova, els carrers del Montseny, de Genís Sala, de Martí Costa i de mossèn Camil Rossell i finalitzarà a la plaça de Francesc Macià.

El ban informa que cal mantenir portes i finestres tancades, persianes baixades i tendalls recollits durant l'activitat i evitar tenir roba estesa o altres elements tèxtils o plàstics i recorda a les persones propietàries dels establiments que han de retirar taules, cadires, ombrel·les, jardineres i altres objectes situats a la via pública per raons de seguretat.

També recorda que no es pot encendre foc ni fumar a la vora dels portadors del material pirotècnic que utilitzen els grups i informa de la importància de no llençar aigua per les finestres i els balcons durant el desenvolupament de l'activitat (encara que ho demanin) per tal d’evitar accidents de participants i espectadors i perquè l’aigua mulla la pólvora, que explota en lloc de cremar-se.

El document també manifesta la prohibició d'estacionar vehicles en l'itinerari del Correfoc ni realitzar operacions de càrrega i descàrrega amb vehicles durant els actes de foc.

Per últim, el Consistori recorda que l'incompliment d'aquesta disposició comportarà l'aplicació de sancions o de les mesures pertinents i eximirà a l'Ajuntament de qualsevol responsabilitat.

El Grup de Joves Diables de Santa Perpètua organitza l'activitat, en la qual també participaran les colles Trempera Nostramo de Tiana, Ges de Torelló i els diables de la Garriga.


Foto: Correfoc de la festa de l'any passat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]