hola

La vicepresidenta de Tandem Team, Maria Clemente, va oferir ahir a la tarda al Centre Cívic El Vapor la xerrada 'Recursos eròtics inclusius: acompanyament íntim i eròtic'. Tandem Team és una entitat que assessora i forma pel desenvolupament satisfactori de la sexualitat en persones amb diversitat funcional.

La Regidoria de Serveis Socials va organitzar l'acte que va comptar amb l'assistència de membres de l'Associació Junts per la Diversitat.

Maria Clemente, psicòloga, sexòloga i especialitzada en neuro rehabilitació, va explicar que Tandem Team és una entitat sense ànim de lucre que vetlla pels drets sexes-afectius de les persones amb diversitat funcional. Sobre la figura de l'acompanyament íntim i eròtic, Maria Clemente va comentar que "és una figura emergent, que ve d'Europa i que el que fa és treballar amb les persones amb diversitat funcional la seva sexualitat" i afegeix que "no es refereix només a la part coital sinó a una carícia, una mirada .. al contacte íntim".

Maria Clemente, durant l'acte, va explicar les diferències entre l'acompanyant íntim i eròtic i el treball sexual. L'acompanyament no té una motivació econòmica i ha de ser una persona amb una determinada formació o coneixements a l'hora de tractar persones i cossos amb mobilitat reduïda i funcionalitats específiques. Aquesta formació, en general, no es troba al treball sexual. D'altra banda, explica que hi ha una qüestió de procediment que ajuda clarament a diferenciar les dues figures: en l'acompanyament íntim i eròtic, tant l'acompanyant com l'usuari tenen una reunió prèvia a la sessió per decidir si s'atrauen o no i per acordar aquelles qüestions que regiran la relació, com la durada, si hi haurà o no intercanvi econòmic, el lloc, etcètera. També hi ha una qüestió de model, atès que el treball sexual encaixaria més dins d'un model coit-centrista i finalista , i l'acompanyament íntim i eròtic encaixaria millor en un model integral de la sexualitat on la persona explora i escull aquella eròtica que la satisfà. A més, l'acompanyament té un creixement personal i aquesta figura té objectius més terapèutics.

Clemente considera que cada cop més les administracions públiques promouen aquests tipus de xerrades i creu que l'emissió del programa Sense ficció, de TV3, del reportatge Jo també vull sexe! va sacsejar la societat.

La Regidoria de Serveis Socials, Ana Bajo, va presentar l'activitat. El president de Tandem Team, Francesc Granja, va excusar la seva assistència a l'acte per motius de salut. 


Foto: Un moment de la presentació de la xerrada / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]

Comença el període de preinscripció per a Batxillerat
18 Abr 2024 12:16 - RedaccióComença el període de preinscripció per a Batxillerat

Aquest dijous 18 d'abril s'ha iniciat el període de preinscripció per a Batxillerat. Al municipi s'ofereixen [ ... ]

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]