hola

L’entitat Residu Zero SPM es va presentar formalment aquest dimecres 26 de juny amb una xerrada a la Biblioteca Municipal Josep Jardí, amb un Espai 1 ple de ciutadans que volien escoltar els consells per viure generant la menor quantitat de residus possible.

L’entitat va mostrar alternatives a productes d’un sol us o maneres de reduir residus, especialment el plàstic. Residu zero explicava que per anar a comprar no cal fer servir bosses de plàstic perquè la major part dels establiments comercials accepten posar els aliments com la carn, el peix o els embotits a envasos de vidre, per exemple.

Aquesta entitat nova del municipi també va donar dades sobre la generació de residus i la greu situació que això comporta. Les membres de l’entitat van criticar que la societat s’hagi acostumat a fer servir materials molt duradors per un sol ús. En aquest sentit van donar exemples de millora en els models de compra i hàbits de consum. A l’acte, va assistir l’edil de la nova Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, i altres regidors de la Corporació. Hernández va manifestar que «la irrupció en l’àmbit local d’entitats que promouen canvis dels paradigmes de consum per tenir cura de del medi ambient, és una grandíssima notícia».

La xerrada va comptar també amb la presència del membre de la Fundació Savia pel Compromís i els valors, Antonio Aguilera, que treballa, entre d’altres en el suport a la creació d’un Defensor de les generacions futures. En aquest sentit, l’entitat Residu Zero va signar ahir la seva adhesió a aquesta petició que ja compta amb el suport de diversos ajuntaments. El Defensor de les generacions futures és una institució que té per objectiu donar veu a les generacions que encara estan per arribar perquè les decisions d'avui no llastin la seva vida al planeta del demà.

Una de les membres de l’entitat Residu Zero SPM, Sonia Tinoco, explicava que el canvi d’hàbits en el consum son importants per la reducció de residus i que la difusió d’aquests hàbits és necessària per tal d’aconseguir més persones conscienciades.


Foto: L'acte es va celebrar a la Biblioteca Municipal / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Dues persones ateses per inhalació de fum en un incendi al carrer Tres de la Florida
25 Oct 2021 11:25 - RedaccióDues persones ateses per inhalació de fum en un incendi al carrer Tres de la Florida

  Un incendi en un habitatge al carrer Tres del barri de La Florida va provocar desperfectes i dues [ ... ]

La Regidoria d'Educació ha endegat el Programa d'Acompanyament Escolar
25 Oct 2021 11:25 - NataliaLa Regidoria d'Educació ha endegat el Programa d'Acompanyament Escolar

La Regidoria d'Educació ja ha posat en marxa el Programa d'Acompanyament Escolar (PAE), un servei que [ ... ]

L’Ajuntament projecta una pèrgola fotovoltaica solar per crear una comunitat energètica
25 Oct 2021 11:06 - NataliaL’Ajuntament projecta una pèrgola fotovoltaica solar per crear una comunitat energètica

Santa Perpètua de Mogoda disposarà d'una nova instal·lació que combinarà la generació d'energia [ ... ]