hola

Isabel Garcia ha estat proclamada alcaldessa de Santa Perpètua per majoria absoluta durant el Ple d'investidura que s’ha celebrat aquest dissabte 15 de juny a la Sala de Plens de l'Ajuntament en obtenir el suport de 13 dels 21 regidors i regidores de la Corporació.

Garcia ha obtingut els vots de la seva formació, Santa Perpètua en Comú (9 regidors) i del grup municipal de PSC (4). ERC ha optat per presentar i votar el seu candidat Pol Altayó (5 vots) i també C’s (3) ha votat el seu propi candidat, Joan Albalat.

 

La sessió plenària s’ha iniciat amb la Constitució de la Mesa d'Edat formada pels regidors de major i menor edat, Joan Albalat i Naara Fernández, respectivament. Després de fer lectura dels resultats de les eleccions municipals del 26 de maig, els regidors i regidores han promès el càrrec. Dotze edils han optat per la fórmula de prometre el càrrec i nou per imperatiu legal. Els cinc regidors d’Esquerra han afegit la seva lleialtat “al mandat democràtic de l’1 d’Octubre en defensa dels drets fonamentals, la desobediència civil, des del compromís republicà i per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats”.

Un cop constituïda la nova Corporació local, un representant de cada grup municipal ha pres la paraula per ordre invers de vots obtinguts a les darreres eleccions municipals.

El candidat de Ciutadans, Joan Albalat, ha manifestat que el seu grup municipal farà una oposició responsable i ferma contra aquelles mesures que separin la ciutadania, amb l’objectiu de resoldre els problemes reals dels veïns i veïnes de Santa Perpètua. “Ens trobaran sempre que es governi per a tot el veïnat”, ha conclòs Albalat que ha presentat la seva candidatura a l’Alcaldia.

El portaveu del PSC, Pere Garcia, ha destacat que els resultats de les eleccions del 26 de maig van manifestar que Santa Perpètua és d’esquerres i que està satisfeta amb la feina feta els darrers quatre anys. Per aquest motiu, segons ha detallat, la seva formació ha signat el pacte de govern amb Santa Perpètua en Comú (SPMEC) i continuarà treballant per la millora de la ciutat, “una ciutat socialment justa, moderna, igualitària, solidària, feminista i mediambientalment sostenible”.

El candidat d’ERC, Pol Altayó, ha manifestat que el seu grup municipal es compromet a fer una “feina ingent, amb ganes i dedicació i afany de treballar per Santa Perpètua, tendint ponts i no tancant portes, sinò obrint-les totes”. Sobre el pacte de govern, Altayó va dir que ERC estava disposada a “parlar sense cap tipus de línies vermelles perquè volíem governar, però ni tan sols hi ha hagut negociació”, i va presentar la seva candidatura citant Jordi Cuixart "ho tornarem a fer" i argumentant que "ens emplacem de manera conjunta a mirar el futur i superar el passat. Construir. Si ens ancorem en el passat no avancem. És el moment de recuperar les confiances, deixar enrere el ressentiment i el malestar per construir des del respecte i el projecte i això no exclou la contundència política quan convingui. Compartir per esdevenir una societat justa, respectuosa i lliure".

El portaveu de Santa Perpètua En Comú, Adelino Macías, ha indicat que la seva formació ha parlat amb tots els grups municipals i ha afirmat que “és més el que ens uneix que el que ens separa”. Sobre el pacte amb el PSC, ha destacat la confiança mútua entre ambdues formacions després del darrer mandat i ha avançat que estan treballant en el Pla de mandat, que dissenyarà “un projecte engrescador que tindrà les persones com a centre de les polítiques municipals”. Macías ha presentat la candidatura d’Isabel Garcia de qui ha dit “reuneix les millors condicions per liderar aquest nou projecte”.

Per la seva part, Isabel Garcia durant el discurs d'investidura ha destacat que “tornar a ser nomenada alcaldessa és una gran responsabilitat que he acceptat amb molta il·lusió i amb moltes ganes de continuar treballant per construir el futur de la nostra ciutat”.

La primera edil ha assenyalat que SPMEC amb el PSC formaran “un govern plural d’esquerres, d’àmplia base social que garanteixi estabilitat i governabilitat per assolir els grans reptes de futur que necessita el nostre municipi per continuar sent una referència en qualitat de vida, en defensa de la igualtat, del medi ambient, del teixit industrial i del treball al nostre entorn territorial i a Catalunya”.

També ha detallat que els objectius i el compromís del nou govern se centraran en sis eixos: “un ajuntament rigorós, responsable i transparent com motor de la millora de la ciutat; reforçar la convivència i la participació dels veïns i veïnes, el dret a l’habitatge i els serveis públics; un municipi on les necessitats de tothom continuïn sent una prioritat, amb especial cura dels més vulnerables; afavorir solucions als problemes de transport públic i mobilitat, millora de parcs i l’espai públic i altres serveis municipals; prioritzar la modernització del parc industrial, el comerç de proximitat i les oportunitats d’ocupació i formació; i potenciar el diàleg i el consens amb tots els grups que formen part de l’Ajuntament i altres agents econòmics, socials i polítics, creant espais de trobada per compartir les decisions que es prendran en aquests propers quatre anys”.

Durant el seu discurs d’investidura, Isabel Garcia també ha fet referencia “al conflicte de relació Catalunya/Espanya i al judici al procés”. “Ni jo com alcaldessa, ni el meu grup municipal, ni el govern local som independentistes i hem mantingut una mateixa posició”, ha expressat.

La primera edil ha recordat que sempre s’han posicionat contra les decisions unilaterals per declarar la independència de Catalunya; contra l’aplicació de l’article 155, “fet gravíssim”; contra la violència desfermada de l’1 d’octubre; i contra l’empresonament preventiu de líders polítics i socials. “Avui, un cop finalitzat el judici, no hi ha cap raó per mantenir la presó preventiva. Si en el seu dia va ser una acció desmesurada i injusta, avui ho és encara més i s’hauria d’acabar de forma immediata”, ha asseverat.

“Ens venen, de nou, quatre anys de molt treball i molta responsabilitat. Us asseguro que ho farem amb molta il·lusió i determinació” ha destacat Isabel Garcia que ha conclòs el seu discurs al·legant que “la meva voluntat com a alcaldessa és fer realitat allò que no m’he cansat de repetir durant les darreres setmanes, Santa Perpètua millora amb tu, Santa Perpètua millora amb tots i amb totes vosaltres!”.

El Ple ha finalitzat amb la Corporació i el públic drets cantant l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors.

La nova Corporació està formada per nou regidors de Santa Perpètua en Comú (Isabel Garcia, Adelino Macías, Jordi Navarro, Sandra Gómez, Julio Pérez, Marçal Solà, Ana Bajo, Neus Garcia i Sergi Hernández), cinc d'ERC (Pol Altayó, Montserrat Vinyallonga, Jordi Umbert, Naara Fernández i Albert Bonàs), quatre del PSC (Pere García, Olga Valenzuela, Antonio Egea i Joan Martínez) i tres de C's (Joan Albalat, Juan José Suárez i Kevin Romero). 

La sessió plenària de constitució de la nova Corporació es pot escoltar íntegra al podcast de Ràdio Santa Perpètua.


Foto: Isabel Garcia en el moment de la seva investidura / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política