hola

Quatre formacions polítiques Santa Perpètua en Comú, ERC, PSC i Junts per Catalunya han emès comunicats sobre la situació de l'Escola Bernat de Mogoda. Altres partits com Ciutadans o Republicanos han fet piulades criticant al govern municipal. Les classes s'han représ aquest matí després que s'hagin iniciat els treballs d'instal·lació d'una xarxa per evitar nous despreniments.

Santa Perpètua en Comú deplora l'ús electoralista

Santa Perpètua en Comú, en un comunicat, ha deplorat l’ús electoralista de l’incident de l’Escola Bernat de Mogoda. L’alcaldessa i candidata, Isabel Garcia, ha declarat que “en política tot no s’hi val, ni que sigui en campanya electoral. Cal tenir principis i ètica”, en referència a les piulades i comunicats d'ERC, C’s i JxCAT en els que demanen explicacions i responsabilitzen l’Ajuntament del despreniment de part d’una cornisa a l’entrada de l’escola per falta de manteniment.

La formació recorda que és ERC qui dirigeix la conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, "administració competent en les rehabilitacions estructurals de les escoles públiques de Catalunya i de Santa Perpètua" i "JxCAT té la presidència de la Generalitat de Catalunya des de 2011".

Davant d’aquesta situació, Isabel Garcia ha assenyalat que “és deplorable que aquells que més responsabilitats tenen en l’estat de les escoles i que no han parat d’incomplir els seus compromisos amb la ciutat, ara vulguin fer electoralisme barroer”. Així mateix, Santa Perpètua en Comú recorda que l’Escola Bernat de Mogoda té 40 anys i fa més de 10 que des de l’Ajuntament i la comunitat educativa es reivindica la rehabilitació estructural de l’escola.

Per la seva part, el responsable d’Organització de Santa Perpètua en Comú, Sergi Hernández, ha declarat que “amb les alcaldies d’ICV, ara Santa Perpètua en Comú, sempre hem prioritzat l’escola pública. Així ho indiquen les xifres d’aquest mandat: mentre que l’Ajuntament ha fet inversions (obres, reparacions i manteniments) per valor de 1.100.000€, la Generalitat ha invertit 97.000€. És evident que hi ha sensibilitats diferents”.

ERC denuncia la lamentable situació de l'edifici

ERC, en un comunicat, ha denunciat la lamentable situació de l’edifici que ja es va denunciant des de fa anys per part de la comunitat educativa, el Consistori i el teixit associatiu de Santa Perpètua. La formació també posa en valor el fet que l’accident no hagi causat danys personals ja que la situació hauria pogut ser molt pitjor. Esquerra afirma que "ens importa ben poc quin és el partit polític que lidera la conselleria de torn. Per davant de tot hi ha la ciutadania. Per aquest motiu, avui, com des de fa anys, denunciem i reclamem de manera activa a l’administració competent l’actuació per deixar en les condicions necessàries l’equipament de l’escola Bernat de Mogoda". ERC afegeix que "més enllà dels colors polítics i dels interessos de partit, defensem la necessitat d’una actuació que ja arriba tard. Per tant, reclamem i reclamarem aquestes obres allà on pertoqui fins que es produeixin".

ERC ha informat que el seu portaveu Pol Altayó, es va posar en contacte amb els Serveis Territorials tal com va fer la direcció de l’escola i qualifica el contacte de "fluid que ve de mesos enrere". La formació reclama a les diferents administracions implicades un acord i a cadascú la seva responsabilitat i posa en valor que "l’Ajuntament hagi instal·lat en un temps gairebé record una malla i elements protectors i que serveis territorials hagi assumit el compromís de realitzar les obres adients una vegada acabi el curs". ERC considera que "aquest es el camí adient per resoldre les problemàtiques: el diàleg, l’acord i l’assumpció de responsabilitats". Abans d'aquest comunicat la formació, a twiter, havia criticar la Regidoria d'Educació per la situació a l'escola.

El PSC exigeix a la Generalitat el compliment de les seves obligacions

El PSC de Santa Perpètua de Mogoda exigeix a la Generalitat que compleixi les seves obligacions amb el manteniment dels edificis educatius. En un cominucat, la formació lamenta profundament la utilització política que s’està fent de l'incident ocorregut el passat cap de setmana a l’Escola Bernat de Mogoda i recorda que en "cap cas, i en cap moment, el PSC ha utilitzat aquest fet per atacar les formacions polítiques que tenen la responsabilitat del manteniment i reformes dels edificis escolars a la Generalitat" i afegeix que "però sí es va recordar que portem més de 10 anys exigint a la Generalitat que compleixi amb les seves obligacions. Sempre hem estat al costat de l’escola, que reivindica la reforma integral d’un edifici que té més de 40 anys i que no obté resposta de la Generalitat, més enllà de falses promeses".

El PSC assenyala que ni JuntsxCat, ni ERC, ni C's poden acusar a l'Ajuntament de defugir les seves responsabilitats i recorda que "ha estat el Consistori qui durant tots aquests anys ha anat pal·liat part dels treballs que ha d'assumir la Generalitat, però no ho pot fer quan afecta la reforma integral de l'edifici, tal i com reclama la direcció del centre escolar al Govern". La formació explica que és l'Ajuntament qui ha establert les mesures de seguretat per tal que avui dimarts 21 de maig el centre pugui reprendre les classes.

EL PSC manifesta que després de la reunió d’ahir amb el director de Serveis Territorials, la resposta del govern català és que "no tenen aprovat el pressupost al Parlament i no poden fer les inversions necessàries". La formació crítica que "hi ha diners per guàrdies pretorianes del president de la Generalitat, per obrir ambaixades, per contractar assessors... però no hi ha diners per l’educació pública Només hi ha diners pel que volen, perquè just ahir surt la notícia de què contracten una assessora del govern pagant-li 110.000 euros l’any". A més, es pregunta que "des de 2009 que es reclama la reforma integral de l'edifici no s'ha pogut fer res?.

JxCat reclama explicacions

Per la seva banda, Junts per Catalunya afirma en un comunicat que el fet "té prou importància com per donar explicacions a tota la ciutadania". La formació demana al regidor d’Educació, Antonio Egea, del PSC; i l’alcaldessa Isabel Garcia, de Santa Perpètua en Comú; que facin públics tots els informes enviats al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya on indiquen la petició d’aquestes millores que consideren estructurals, així com els treballs de manteniment de l’edifici realitzats per tal que aquest no és deteriori.

D’altra banda, demana a ERC que mostri els informes que diu que ha enviat el Departament d’Ensenyament a l’Ajuntament on se’ls comunica que no existeixen danys estructurals i que correspon a l’Ajuntament realitzar les millores corresponents, ja que formen part del manteniment que s’ha de fer a l’edifici.

Junts per Catalunya afirma que "quan la direcció del Bernat de Mogoda decideix tancar el centre, el que significa deixar 400 alumnes sense classes, el que s’ha de fer és actuar ràpidament, pel que demanem a l’equip de govern format per Santa Perpètua en Comú i el PSC que donin explicacions públiques, alhora que es facin les intervencions d’urgència necessàries perquè es puguin reemprendre les classes, i a l’estiu, amb l’escola tancada es facin totes les actuacions perquè el curs vinent l’edifici reuneixi totes les condicions de seguretat".


Foto: Part de la cornisa va caure dissabte al matí / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Escollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M
17 Abr 2024 11:50 - RedaccióEscollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda va celebrar dilluns una sessió extraordinària [ ... ]

Política
Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
Àlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya
03 Abr 2024 12:19 - RedaccióÀlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

Àlex Mayer, membre de l'Agrupació Socialista de Santa Perpètua, forma part de la llista del PSC a [ ... ]

Política