hola

El Ple ha aprovat de manera inicial el Reglament municipal d'ús i gestió dels Centres Cívics Municipals. Aquest nou document ha estat elaborat per una comissió d'estudi que ha tingut en compte els resultats del procés de consulta pública fet a primers de l'any 2018.

Es tracta d'un instrument normatiu adaptat a les necessitats actuals i a la normativa legal europea, estatal i catalana. El reglament inclou un total de 107 punts que han sorgit després d'un llarg procés d'estudi i participació. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va ser l'encarregada de presentar aquest punt al Ple degut a l'absència per problemes familiars de la regidora de Relacions Ciutadanes, Sandra Gómez. Garcia va assegurar que la redacció del Reglament m unicipal d'ús i gestió del Centres Cívics ha estat "un procés enriquidor amb molta pluralitat d'idees" i va recordar que havien pres part 37 persones i 22 entitats.

L'alcaldessa va assegurar en el Ple que el nou reglament és una eina útil al servei de totes els usuaris dels centres cívics que permetrà solucionar totes les casuístiques relacionades amb l'ús dels equipament socioculturals.

El regidor d'ERC-MES Jordi Umbert va avançar que el seu grup farà al·legacions, tot i que va afirmar que era un reglament necessari i que s'havia fet una bona feina. Umbert va criticar que s'havia tardat molt en la redacció del reglament i va criticar el que considera "restriccions d'usos per a partits polítics i sindicats".

El regidor de la CUP, Salvador Alemany, va afirmar que considerava aquest un "molt bon reglament d'usos d'un servei de gestió directa". Però va aprofitar per demanar una prova pilot en un dels centres cívics per fer cogestió amb les entitats i ciutadania usuària.

L'alcaldessa Isabel Garcia va reconèixer que el procés s'ha allargat en el temps però que el resultat és un reglament molt participat i un bon instrument que encara pot millorar en el període d'al·legacions.

El Reglament d'usos dels centres cívics municipals va ser aprovat inicialment amb els vots favorables d'ICV, PSC, C,s i CUP i l'abstenció d'ERC-MES.

Altres propostes

Els altres temes aprovats en la sessió ordinària del Ple Municipal corresponent al mes d'abril van ser l'adhesió de l'Ajuntament de Santa Perpètua a l'Agenda Urbana de Catalunya, tres expedients de modificació de crèdit i una rectificació d'errada material. Els expedients de modificació de crèdits aprovats eren per valor de gairebé 33.000 euros per fer front al pagament de factures i despeses informàtiques.

L'adhesió a l'Agenda Urbana de Catalunya i una proposició per garantir la continuïtat dels Centres Especials de Treball a Catalunya van ser aprovades per unanimitat del plenari.

Aquesta va ser la darrera sessió ordinària del mandat 2015-2019 ja que el 26 de maig hi ha eleccions municipals. Dels actuals regidors no repetiran segur, perquè no es presenten a les llistes, els edils d'ICV Carmen Aguirre i el portaveu de la PCCA, Francesc Rodríguez, que ahir va ser absent per problemes de salut.

El portaveu d'ERC-MES, Pol Altayó, va fer una valoració del mandat lloant la feina feta per l'equip de govern en aspectes com el CREVE, l'EMA, Serveis Socials i el lideratge de l'AMERC, i tanmateix va criticar la falta de projectes realitzats en comerç, gent gran, el PEC, el pla director de participació ciutadana, la modificació del ROM, la taula d'innovació pedagògica o el CAM com a referent al territori.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va respondre que el nivell de compliment del pla de mandat ha estat molt ampli i que a més s'han fet moltes coses que no en formaven part. Garcia va donar les gràcies a les aportacions i comentaris fets per l'oposició als diversos projectes municipals.

 

Foto: Imatge de la sessió plenària ordinària d'abril / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Cs manifesta que l'increment d'impostos del 3,1% no afavoreix la recuperació econòmica i social
20 Oct 2021 13:36 - RedaccióCs manifesta que l'increment d'impostos del 3,1% no afavoreix la recuperació econòmica i social

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Kevin Romero, ha criticat l'augment [ ... ]

Política
Cs celebra el seu 15è aniversari a Santa Perpètua
05 Oct 2021 11:42 - RedaccióCs celebra el seu 15è aniversari a Santa Perpètua

Ciutadans ha celebrat aquest divendres a un restaurant de Santa Perpètua el seu 15è aniversari amb [ ... ]

Política
El portaveu del PSC, Pere Garcia, participa al 40è Congrés del PSOE
20 Oct 2021 13:37 - RedaccióEl portaveu del PSC, Pere Garcia, participa al 40è Congrés del PSOE

El portaveu del PSC de Santa Perpètua, Pere García, va formar part de la delegació socialista del [ ... ]

Política