hola

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, format pels grups d’ICV i PSC, ha mostrat el seu “total rebuig” a la rectificació de la sentència del Tribunal Suprem en relació a l’impost de les hipoteques, i l’ha titllat “d’escàndol” ja “que afavoreix als bancs i perjudica a la ciutadania”.

El Govern municipal considera que “aquesta vergonyant rectificació posa la justícia a Espanya al servei d’interessos econòmics”.

“El sistema financer, rescatat amb milers de milions de recursos públics, ara no es vol fer càrrec d’un impost que li pertoca”, manifesta. El Govern assevera que no és la primera vegada que resolucions jurídiques de les altes instàncies de la justícia són posades en qüestió per tribunals europeus, deixant la imatge i la credibilitat de la justícia sota mínims, i assenyala que fa pocs dies autoritats europees recriminaven Espanya per no adaptar la Llei Hipotecària a la legislació europea. També recorda la resistència de la banca espanyola davant de les reclamacions de la ciutadania per recuperar les clàusules terra de les seves hipoteques. L’Equip de Govern exigeix que el president del Tribunal Suprem assumeixi responsabilitats “pel caos generat i la preocupació en que ha sumit a moltes famílies”.

L’Equip de Govern municipal també considera que aquesta darrera sentència enfonsa més la credibilitat de la justícia davant de la ciutadania i se suma a d’altres actuacions qüestionades per Europa. El govern municipal considera que aquesta “injusta sentència afectarà moltes famílies perpetuenques que posseeixen una hipoteca sobre els seus habitatges i que ara no podran reclamar la devolució de l’impost de la hipoteca que van fer efectiu en el seu dia”.

Per aquest motiu, ha anunciat que farà arribar als grups parlamentaris al Congrés dels Diputats la necessitat de legislar per canviar aquesta situació. “No pot ser que la banca tingui aquesta capacitat de pressionar al poder judicial imposant les seves condicions en contra dels interessos generals de la majoria, donant la imatge que la llei no és igual per a tothom”, ha destacat.

En aquesta línia, l’Equip de Govern saluda les declaracions de diferents dirigents polítics, entre ells el president Pedro Sánchez, que ha anunciat la modificació de la Llei Hipotecària per tal que l’impost recaigui en la banca.


Foto: Imatge de Santa Perpètua / Ajuntament de Santa Perpètua 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política