hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha fet arribar al delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Juli Fernández, diversos temes de ciutat que preocupen al govern municipal i que la Generalitat pot ajudar a solucionar.

Fernández ha visitat aquest matí Santa Perpètua. Els temes prioritaris han estat les obres de reforma de les naus petita i gran del Vapor, el possible desdoblament de la carretera B140, l'edifici de l'Escola Els Aigüerols i el Pla d'usos del Castell de Can Taió. A la reunió han assistit el primer i segon tinent d'alcaldia, Joan Alcántara i Antonio Egea .

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha qualificat de "situació inaguantable" la provisionalitat de l'escola Els Aigüerols i ha dit que el delegat del Govern s'ha compromès a treballar-hi conjuntament.

Segons ha explicat Isabel Garcia, l'informe mediambiental sobre les obres del Vapor que ha d'emetre la Generalitat té aturat part d'aquest projecte i aquesta gestió, sinó es soluciona, podria provocar no acabar a temps i perdre la subvenció concedida pels Fons FEDER. El delegat del Govern s'ha compromès a estudiar en quin punt es troba l'informe mediambiental i ha comunicat que hi ha manca de personal en el departament que l'ha d'emetre, segons ha explicat l'alcaldessa.

Dues futures implantacions empresarials a Sabadell i Barberà del Vallès a tocar de la carretera B-140 i l'augment del trànsit de vehicles que es desvia fins al polígon Santiga de Santa Perpètua és un altre dels temes que s'ha tractat amb el delegat del Govern. Fernández, que havia estat alcalde de l'Ajuntament de Sabadell, desconeixia també el projecte d'eixamplament d'un tram de la carretera B-140 i la creació d'una rotonda en terme municipal perpetuenc. Isabel Garcia està molt preocupada davant de la redirecció de tot el trànsit que es pugui generar cap a Santa Perpètua quan aquest vial ja va massa carregat, i a més no s'hagi informat a l'Ajuntament.

L'alcaldessa de Santa Perpètua ha recordat que fa anys que es reclamen passos de vianants i carrils bici per donar seguretat als usuaris d'aquesta carretera B-140 en la qual s'han registrat atropellaments mortals i subratlla que és necessari un pla de mobilitat en el qual l'Ajuntament de Santa Perpètua pugui dir la seva.

El delegat del Govern de la Generalitat, Juli Fernández, s'ha compromès a intentar ajudar a que els temes que preocupen a l'Ajuntament de Santa Perpètua avancin el més ràpid possible.
Juli Fernández ha destacat que el tema més immediat és la gestió d'aquest informe mediambiental del Vapor perquè la resta, ha dit, són projectes estratègics de ciutat no tan immediats.


Foto: D'esquerra a dreta Egea, Alcántara, Garcia i Fernández / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Àlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya
03 Abr 2024 12:19 - RedaccióÀlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

Àlex Mayer, membre de l'Agrupació Socialista de Santa Perpètua, forma part de la llista del PSC a [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
Kevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya
16 Abr 2024 09:09 - RedaccióKevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Kevin Romero, [ ... ]

Política