hola

La Regidoria de Recursos Humans ha quedat adscrita a l'Àrea de Presidència i Desenvolupament Local i la Regidoria de Comunicació es delega a l'Àrea d'Organització i Serveis Econòmics.

Aquest són els canvis que l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha introduït en el cartipàs municipal i que va donar compte en el decurs de la sessió plenària del mes de maig que es va celebrar ahir al vespre. L'alcaldessa assumeix la regidoria de Recursos Humans, que fins ara depenia del tinent d'alcalde Albert Ortiz, i ha delegat en Ortiz la regidoria de Comunicació, que ha ocupat l'alcaldessa durant aquest mandat.

La modificació del cartipàs es va debatre conjuntament amb la creació de dos nous llocs de treball de personal eventual. El Ple ha nomenat Úrsula Cornejo, Directora del Servei de Recursos Humans  i Eduard Jiménez, Director de l’Àrea de Presidència i Desenvolupament Local. La creació d'aquest llocs va comptar amb el vot favorables dels grups d'ICV, PSC i C's, mentre que ERC, la CUP i la PCCA es van pronunciar en contra.

L'alcaldessa va explicar que la modificació en el cartipàs són "ajustos necessaris per assolir el compliment del pla de mandat del govern". L'alcaldessa també va defensar el treball i els currículums de Cornejo i Jimènez i va assegurar que el sous "no suposen un increment en la despesa en els llocs d'alta direcció"

Els grups de l'oposició no van entrar a valorar la reorganització del govern municipal i van opinar sobre el nou personal eventual.

El portaveu d'ERC-MES, Pol Altayó, va afirmar que "s'han perdut tres anys" en Recursos Humans i ara "queda una tasca titànica". Va desitjat tots els encerts a les noves responsables del departament.

Altayó va recordar que Esquerra a Santa Perpètua té el compromís de no tenir càrrecs de confiança i votaven en conseqüència i va afegir que "no posen en dubte ni la capacitat ni les persones" en aquests càrrecs. El portaveu de Ciutadans, Joan Albalat, va explicar que el seu grup votava a favor del nou personal eventual i dels seus sous.

El representant de la CUP, Salvador Alemany, va recordar que la seva formació era contrària als càrrecs de confiança i així ho reflectia també el codi ètic amb el que es van presentar a les eleccions.

El portaveu de la PCCA, Francesc Rodríguez, va explicar que la creació d'aquests dos nous llocs suposa una proposta de modificació de pressupost.

El Ple també va aprovar amb els vots de l'equip de govern (ICV-PSC) una modificació de crèdit del Consorci Urbanístic Can Filuà. El tinent d'alcalde Albert Ortiz va explicar que es dotava d'un pressupost de 615.000 euros, dels quals 371.000 anaven destinats a obres. Entre els projectes figuren la construcció d'un dipòsit, la instal·lació de marquesines i mobiliari urbà i la reparació de la mina d'aigua de Can Taió. Durant la sessió es va donar compte del decret d'aprovació de la liquidació del pressupost.

Proposicions

El Ple també va mostrar la solidaritat amb el professorat i tota la comunitat educativa de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca. Tots els grups municipals va aprovar la proposta a excepció de Ciutadans que es va pronunciar en contra.

El Ple també va aprovar per unanimitat posicionar-se en contra de la suspensió de la Llei d’Universalització de l’Assistència Sanitària, va reclamar la prorroga de la Xarxa d’Impulsors als municipis de la Garantia Juvenil i va condemnar l’ús injustificat i indiscriminat de la força per part de l’Exercit Israelià contra manifestants palestins a la Marxa del Retorn. Per últim, amb l'abstenció de Ciutadans es va aprovar reclamar la modificació de la Llei d'hisendes Locals per poder delimitar normativament la situació d’habitatge desocupat i perquè els Ajuntaments puguin regular bonificacions potestatives.


Foto: Sessió plenària de maig / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana una revisió del model de recollida de residus ja que l'actual 'no funciona'
30 Set 2021 11:32 - RedaccióLa CUP demana una revisió del model de recollida de residus ja que l'actual 'no funciona'

La CUP, en un comunicat, ha manifestat que l'actual model de recollida de residus a Santa Perpètua [ ... ]

Política
Una cinquantena de persones participa a la concentració en suport de Carles Puigdemont
27 Set 2021 11:16 - RedaccióUna cinquantena de persones participa a la concentració en suport de Carles Puigdemont

Una cinquantena de persones es van concentrar el divendres 24 de setembre a les 20h a la plaça de la [ ... ]

Política
Cs celebra el seu 15è aniversari a Santa Perpètua
05 Oct 2021 11:42 - RedaccióCs celebra el seu 15è aniversari a Santa Perpètua

Ciutadans ha celebrat aquest divendres a un restaurant de Santa Perpètua el seu 15è aniversari amb [ ... ]

Política