hola

La Regidoria de Recursos Humans ha quedat adscrita a l'Àrea de Presidència i Desenvolupament Local i la Regidoria de Comunicació es delega a l'Àrea d'Organització i Serveis Econòmics.

Aquest són els canvis que l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha introduït en el cartipàs municipal i que va donar compte en el decurs de la sessió plenària del mes de maig que es va celebrar ahir al vespre. L'alcaldessa assumeix la regidoria de Recursos Humans, que fins ara depenia del tinent d'alcalde Albert Ortiz, i ha delegat en Ortiz la regidoria de Comunicació, que ha ocupat l'alcaldessa durant aquest mandat.

La modificació del cartipàs es va debatre conjuntament amb la creació de dos nous llocs de treball de personal eventual. El Ple ha nomenat Úrsula Cornejo, Directora del Servei de Recursos Humans  i Eduard Jiménez, Director de l’Àrea de Presidència i Desenvolupament Local. La creació d'aquest llocs va comptar amb el vot favorables dels grups d'ICV, PSC i C's, mentre que ERC, la CUP i la PCCA es van pronunciar en contra.

L'alcaldessa va explicar que la modificació en el cartipàs són "ajustos necessaris per assolir el compliment del pla de mandat del govern". L'alcaldessa també va defensar el treball i els currículums de Cornejo i Jimènez i va assegurar que el sous "no suposen un increment en la despesa en els llocs d'alta direcció"

Els grups de l'oposició no van entrar a valorar la reorganització del govern municipal i van opinar sobre el nou personal eventual.

El portaveu d'ERC-MES, Pol Altayó, va afirmar que "s'han perdut tres anys" en Recursos Humans i ara "queda una tasca titànica". Va desitjat tots els encerts a les noves responsables del departament.

Altayó va recordar que Esquerra a Santa Perpètua té el compromís de no tenir càrrecs de confiança i votaven en conseqüència i va afegir que "no posen en dubte ni la capacitat ni les persones" en aquests càrrecs. El portaveu de Ciutadans, Joan Albalat, va explicar que el seu grup votava a favor del nou personal eventual i dels seus sous.

El representant de la CUP, Salvador Alemany, va recordar que la seva formació era contrària als càrrecs de confiança i així ho reflectia també el codi ètic amb el que es van presentar a les eleccions.

El portaveu de la PCCA, Francesc Rodríguez, va explicar que la creació d'aquests dos nous llocs suposa una proposta de modificació de pressupost.

El Ple també va aprovar amb els vots de l'equip de govern (ICV-PSC) una modificació de crèdit del Consorci Urbanístic Can Filuà. El tinent d'alcalde Albert Ortiz va explicar que es dotava d'un pressupost de 615.000 euros, dels quals 371.000 anaven destinats a obres. Entre els projectes figuren la construcció d'un dipòsit, la instal·lació de marquesines i mobiliari urbà i la reparació de la mina d'aigua de Can Taió. Durant la sessió es va donar compte del decret d'aprovació de la liquidació del pressupost.

Proposicions

El Ple també va mostrar la solidaritat amb el professorat i tota la comunitat educativa de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca. Tots els grups municipals va aprovar la proposta a excepció de Ciutadans que es va pronunciar en contra.

El Ple també va aprovar per unanimitat posicionar-se en contra de la suspensió de la Llei d’Universalització de l’Assistència Sanitària, va reclamar la prorroga de la Xarxa d’Impulsors als municipis de la Garantia Juvenil i va condemnar l’ús injustificat i indiscriminat de la força per part de l’Exercit Israelià contra manifestants palestins a la Marxa del Retorn. Per últim, amb l'abstenció de Ciutadans es va aprovar reclamar la modificació de la Llei d'hisendes Locals per poder delimitar normativament la situació d’habitatge desocupat i perquè els Ajuntaments puguin regular bonificacions potestatives.


Foto: Sessió plenària de maig / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Àlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya
03 Abr 2024 12:19 - RedaccióÀlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

Àlex Mayer, membre de l'Agrupació Socialista de Santa Perpètua, forma part de la llista del PSC a [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, assegura que el nou Codi d'accessibilitat suposarà un avenç per a tothom
12 Abr 2024 13:47 - RedaccióEl conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, assegura que el nou Codi d'accessibilitat suposarà un avenç per a tothom

El Codi d’Accessibilitat de Catalunya, en vigor des del 4 de març, és un reglament exhaustiu, que [ ... ]

Política