hola

ICV ha presentat dotze esmenes, relacionades amb Santa Perpètua, als Pressupostos 2018 de l’Estat. Entre elles, destaquen les relacionades amb la xarxa ferroviària, la seva seguretat, l’eliminació de l’impacte acústic i els estudis per a traçats alternatius de la R3 per alliberar el barri de La Florida del “cinturó de ferro”.

També, sol·licita la instal·lació de pantalles a l’AP-7 per reduir l’impacte acústic sobre la ciutat i el control de la contaminació atmosfèrica que genera.

La formació ha informat que el Grup Municipal d’ICV-E de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet arribar a En Comú Podem al Congrés dels Diputats un paquet d'esmenes que tenen per objectiu un control ambiental i acústic de la xarxa ferroviària existent i de l’AP-7. ICV torna a demanar la instal·lació de pantalles a l’AP-7 per a reduir el seu impacte de contaminació acústica i el control de les emissions contaminants. També proposa el control acústic de la línia R8 al seu pas per Santa Perpètua, així com els estudis necessaris de traçats alternatius de la R3 amb l’objectiu d’alliberar La Florida del “cinturó de ferro” que avui el parteix en dos el barri. D’altra banda, proposa la realització d’actuacions per incrementar la seguretat de les vies ferroviàries al seu pas pel municipi (R3 i R8). Altres esmenes importants per a la formació són la construcció de l’Estació Intermodal de Mercaderies de La Llagosta, el Corredor del Mediterrani, una major aportació per a la rehabilitació d'El Vapor o l’increment del programa d’ajuts econòmics per la compra de vehicles elèctrics.

En línia amb el seu grup parlamentari a Madrid, Isabel Garcia, alcaldessa de Santa Perpètua, ha fet una valoració negativa d’aquests pressupostos i considera que “són uns pressupostos injustos i ineficients per afavorir la redistribució de la riquesa, la creació d’ocupació de qualitat i una reforma fiscal progressiva per a que pagui més qui més té". L'alcaldessa afegeix que "no fan front a la necessària i suficient revalorització de les pensions, ni a la lluita contra el canvi climàtic. Incompleixen el Pacte d’Estat per la Lluita Contra la Violència de Gènere, al restar-li recursos als ajuntaments. Per últim, assenyala que "tampoc afavoreixen l’accés de les persones a un habitatge digne, ni superen les retallades practicades durant els darrers anys sobre els serveis públics, com l’educació i la salut”.


Foto: Línia R8 al seu pas per Santa Perpètua / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política