hola

Reduir la generació de residus i millorar la quantitat i la qualitat de la recollida selectiva són dos dels objectius principals del nou Pla local de prevenció i gestió dels residus municipals.

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua va aprovar ahir aquest Pla que preveu més d’una vintena d’accions. Els grups municipals d'ICV, PSC, Ciutadans i la CUP van donar suport, mentre que ERC i la PCCA es van abstenir.

El document aprovat defineix cinc línies estratègiques que pretenen reduir la generació de residus, promovent la seva prevenció com a eix prioritari; millorar la quantitat i la qualitat de la recollida selectiva; fer transparent i sostenible econòmicament la gestió de residus; incrementar la valorització material en el tractament final; i millorar l’eficiència a través de la gestió consorciada i/o comarcal de les actuacions relacionades amb les recollides i tractament de residus.

La regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, ha detallat que l’objectiu principal d’aquest Pla és crear un full de ruta que defineixi el camí a seguir en la prevenció, la reutilització i la gestió dels residus municipals durant els propers anys. Neus Garcia ha explicat que el Pla perpetuenc s’ha redactat de forma paral·lela i amb consonància al Pla de Prevenció de Residus i Recursos del Vallès Occidental (PREVOC). La regidora ha informat que l'objectiu és arribar l'any 2020 a reciclar "el 60% de les escombraries recollides al municipi".

El portaveu del grup municipal d'ERC-MES, Pol Altayó, va afirmar que el document "és una bona eina" per assolir els objectius de reduir els residus però va lamentar que prèviament no s'ha fet "el debat del model de recollida" que determini les accions a realitzar.

El portaveu de C'S, Joan Albalat, va donar suport al Pla que va qualificar de "necessari" però va trobar a faltar participació en l'elaboració del document.

El portaveu de la CUP, Salvador Alemany, va manifestar que el Pla és una eina "indispensable" per reduir residus i estan disposats a col·laborar "en aquesta gran tasca".

El portaveu de la Plataforma Cívica, Francesc Rodríguez, va afirmar que "coincideix amb els objectius del Pla però no comparteix les estratègies del govern municipal" que cal discutir el model de recollida.

La diagnosi realitzada ha evidenciat que la recollida selectiva està estancada i en algun cas presenta inclús una tendència negativa, especialment preocupant en el cas de la fracció orgànica, segons ha manifestat la regidora de Medi Ambient.

Els nivells de recollida selectiva al municipi s’han estabilitzat al voltant del 34% els darrers anys però tot i així se situen per sota de la mitjana catalana, que el 2015 era del 36,5%. Amb aquest pla es vol aconseguir arribar al 60% l'any 2020.

Can Filuà

D'altra banda, revitalitzar el barri de Can Filuà i ser la sortida a la gran demanda d'habitatge de lloguer que hi ha a Santa Perpètua, són els objectius de l'aprovació definitiva de la modificació del Pla parcial urbanístic del sector residencial d'urbanització prioritària de Can Filuà, segons va avançar el tinent d'alcaldia d'urbanisme, Joan Alcántara. Aquest punt va comptar amb el vistiplau dels grups d'ICV,ERC PSC i C's; l'abstenció de la PCCA i el vot en contra de la CUP que va argumentar que no compartia el model desenvolupament de Santa Perpètua que tenia el govern municipal.


La sessió plenària del mes de febrer es va iniciar amb la lectura del comunicat de la junta de portaveus de  condemna a "les agressions i actes de violència que s’han produït en els darrers dies, en forma de pintades insultants i la realització de trets amb balins d’aire comprimit contra dos habitatges que lluïen una bandera estelada". També es va fer una crida a reforçar la convivència ciutadana.

D'altra banda, els representats d'ERC van reclamar durant la seves intervencions la llibertat "dels presos polítics".


Foto: Contenidors de recollida selectiva a la plaça Nova / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política