hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua debat avui l'aprovació inicial del Pla local de prevenció i gestió dels residus municipals 2017-2025. L’objectiu principal d’aquest Pla es crear un full de ruta que defineixi el camí a seguir en la prevenció, la reutilització i la gestió dels residus municipals durant els propers anys.


Aquest Pla ha estat redactat de forma paral·lela i en consonància al PREVOC (Pla de Prevenció de Residus i Recursos del Vallès Occidental). Les línies estratègiques i objectius tant del PREVOC com d’aquest Pla local de prevenció i gestió de residus municipals són les d’establir estratègies d’actuació per contribuir a la prevenció de residus i al foment de la visió del residu com a recurs, en el marc d’una economia circular i baixa en carboni. La regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, ha destacat que l'objectiu és reduir la generació de residus, millorar la quantitat i la qualitat de la recollida selectiva i sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar. Neus Garcia ha indicat que hi ha molt marge per millorar la recollida selectiva a santa Perpètua ja que actualment no s'arriba ni al 30%. També ha explicat que està sobre la taula estudiar quin model de recollida selectiva s'ha de fer a Santa Perpètua. La regidora ha defensat el model dels contenidors a la via pública i ha manifestat que no suposa molt esforç separar i llençar correctament els residus a cada contenidor.

Proposicions


A banda del pla local de prevenció i gestió dels residus, la Corporació també debatrà l'aprovació definitiva de la Modificació del pla parcial urbanístic del sector de can Filuà i altres tres punts de l'aàrea d'organització i economia on es donarà compte d'informes de controls financers. D'altra banda es presentaran tres proposicions. La primera, fa referència al suport a la vaga feminista del proper 8 de Març en totes les seves vessants (laboral, de cura, de consum i estudiantil) impulsada per la Coordinadora Feminista i en concret a la vaga laboral de dues hores convocada per alguns sindicats.
La segona, rebutjarà l’increment del 11’88 % de la tarifa de l’aigua en alta subministrada per Aigues Ter LLobregat, efectuada pel Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua i la tercera, és en suport a la Llei de l’Habitatge de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques.


Foto: Imatge d'arxiu d'una festa dels residus de sensibilització de la ciutadania / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Àlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya
03 Abr 2024 12:19 - RedaccióÀlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

Àlex Mayer, membre de l'Agrupació Socialista de Santa Perpètua, forma part de la llista del PSC a [ ... ]

Política
L'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica
15 Abr 2024 12:52 - RedaccióL'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica

"Defensar i reivindicar les lleis de Memòria Històrica i Democràtica que la dreta i l'extrema dreta [ ... ]

Política
Kevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya
16 Abr 2024 09:09 - RedaccióKevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Kevin Romero, [ ... ]

Política