hola

L’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda demana la dimissió del regidor de la PCCA, Francesc Rodríguez, després de les declaracions realitzades per aquest grup municipal a la secció Opinió dels grups de l’oposició d’aquesta publicació, referents a la mort d’una persona en l’incendi d’una cabana a un solar industrial al costat de la N-152z i de la riera de Caldes.

En l’escrit, la PCCA demanava “la dimissió de la regidora de Serveis Socials i de la seva cap per negligència manifesta amb causa de mort”.

L’equip de govern ha explicat que la Policia Local de Santa Perpètua ha informat d’indicis de criminalitat localitzats al lloc del sinistre i que els Mossos d’Esquadra estan investigant el cas per la pressumpta comissió d’un homicidi. També ha destacat que encara no es té la comunicació formal sobre la identitat de la persona que va morir en l’incendi, que es va registrar el 13 de gener a la cabana, tot i que es dona per suposat que el cos calcinat aparegut podria ser de la persona que estava instal·lada allà.

La regidora de Serveis Socials, Ana Bajo, s’ha mostrat molt indignada amb l’escrit de la PCCA i ha demanat “la dimissió” del seu regidor, Francesc Rodríguez. Bajo li retreu “la seva actitud imprudent, irresponsable i insensible amb la família d’aquesta persona” amb la publicació de l’article de grup en el qual “utilitzant la mort d’una persona -en cas que la investigació confirmi que la víctima és el veí que vivia allà- s’atreveix a demanar dimissions i ens arriba a responsabilitzar de la seva mort”. “És un exemple de la pitjor política que es pot fer, és la política fosca i mentidera i el que ha dit i escrit és reprovable i despreciable”, ha sentenciat la regidora.

El primer tinent d’Alcaldia, i portaveu del grup municipal d’ICV-E, Joan Alcántara, ha asseverat que “no es pot fer demagògia ni dir que ja s’havia avisat, ni populisme i molt menys acusacions amb insinuació de delicte”.

Per la seva part, el segon tinent d’Alcaldia, i portaveu del grup municipal del PSC, Antonio Egea, també ha volgut mostrar el seu refús a l’escrit de la PCCA i ha apel·lat a l’ètica del seu regidor. “És completament irresponsable i condemnable atribuir la mort d’una persona als serveis socials o a les seves caps” i ha demanat “prudència” per que encara s’està investigant el succés per la presumpta comissió d’un homicidi.

La regidora Ana Bajo ha recordat a Francesc Rodríguez que, sota la seva direcció, durant el mandat 2011-2015, Serveis Socials ja feia seguiment del cas. “Hagués pogut aportar tot allò que coneixia, però és més fàcil desprestigiar i difamar”, ha manifestat. Bajo ha detallat que es fa seguiment del cas des de l’any 2009 i ha assenyalat que “els professionals fan l’acompanyament i garanteixen el màxim benestar possible però sempre condicionat a les decisions que les persones prenen i, tot i que és difícil trobar recursos per a aquest tipus de perfils, hi ha opcions i l’equip de Serveis Socials les ha treballat i amb èxit”. De fet, segons ha explicat la regidora, aquesta persona “que inicialment rebutjava tots els recursos oferts, darrerament havia començat a acceptar alguns dels serveis que se li oferien per millorar la seva qualitat de vida, com per exemple l‘assistència a un menjador social, acceptar la cerca d’un lloguer d’habitatge social i altres recursos municipals”. En aquest sentit, i coincidint amb l’equip de govern, ha volgut reconèixer a “tot l’equip de serveis socials que ha treballat, treballarà i seguirà treballant per la ciutadania de Santa Perpètua que ho necessiti i el meu especial suport a la treballadora i educadora social que està portant el cas; no són moments fàcils i han demostrat un cop més la seva professionalitat i saber fer”.


Foto: Solar on estava instal·lada la cabana / L'Informatiu  

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política