hola

Unes 200 persones van participar ahir a la nit en una cassolada que va començar a la plaça de la Vila i va transcórrer per diferents carrers de la ciutat per protestar per l'empresonament dels conseller del govern de la Generalitat cessats.

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Santa Perpètua ha convocat aquesta tarde, a les 19 hores, una nova manifestació a la plaça de la Vila i que també recorrerà diversos carrers del municipi.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, lamenta la decisió judicial per "desmesurada i inoportuna ja que considera que no ajuda a la tornada a la normalitat de cara a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre". Garcia desitja la llibertat dels empresonats i considera que cal "fer front comú per al retorn a la normalitat a Catalunya" i subratlla que "els actors que ens han portat a aquesta situació hauran d'assumir la seva responsabilitat".

La regidora del PSC, Olga Valenzuela, recorda que la seva formació "ha estat molt clara en el seu posicionament en contra de la DUI i contra l'article 155" i, considera que, tot i que no els agraden els empresonaments, "es tracta d'una decisió judicial".

El portaveu del grup municipal d'ERC-MES, Pol Altayó, ha explicat que "no hi ha paraules per valorar la situació" i ha afirmat que" hem fet un viatge en el temps" i afegeix que "l'Estat té màniga ampla amb el feixisme".

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Joan Albalat, ha manifestat que la fugida a Bèlgica de membres del Govern de la Generalitat i el pols amb el Govern de l'Estat van ser decisions dolentes i afirma que "les lleis són iguals per a tots els ciutadans".

El Grup Municipal CUP-PA ha mostrat "la seva major repulsa, indignació i ràbia pel cop d'Estat a la democràcia que l'Estat Espanyol està realitzant al principat des de fa temps" i afegeix que "ara ens adonem que el feixisme desfermat acampa per on vol amb la complicitat de partits estatals, cossos policials, jutges i govern estatal". La CUP  assenyala que "una democràcia no pot empresonar càrrecs i governs electes que actuen de manera pacífica i democràtica".

El portaveu de la PCCA, Francesc Rodríguez, "la decisió judicial ve a sumar-se als despropòsits que es venen acumulant al llarg d'aquest procediment. S'ha de tornar a la política, asseure's i no aixecar-se fins que siguin capaços de trobar solucions polítiques a un conflicte polític"

D'altra banda, la Taula per la Democràcia ha emès avui un manifest en el qual demanen "el retorn a la normalitat democràtica. Rebutgem la judicialització de la política. Entenem que les querelles per rebel·lió, sedició i altres contra el Govern i la mesa del Parlament no són el camí per resoldre cap problema. Condemnem els atacs violents feixistes als carrers de Catalunya".

El manifest també exigeix "la llibertat del vicepresident del Govern de Catalunya, Oriol Junqueras, i dels membres del Govern Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Carles Mundó així com l'ex membre del Govern Santi Vila, i dels presidents d'Òmnium i de l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que es retirin tots els càrrecs i que es posi punt i final i immediat a l’ordre de presó preventiva."


Foto: Concentració d'aquest dijous 2 de novembre / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política