hola

Els regidors del grup municipal d’ERC-MES Pol Altayó i Albert Bonàs es van desplaçar davant l’Audiència Nacional, a Madrid, com a mostra de suport al perpetuenc i president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que va ser citat a declarar per un possible delicte de sedició "derivat d’uns informes de les forces militars de l’estat", segons explica la formació en un comunicat de premsa.


“Davant els fets gravíssims que està perpetrant l’estat espanyol contra les llibertats i drets bàsics de la ciutadania qualsevol acció o acte en contra d’aquesta actitud és poca” afirma el portaveu d’ERC-MES Pol Altayó. “Per aquest motiu vam voler ser al costat de l’amic, referent i company Jordi Cuixart” afegeix el regidor Albert Bonàs.

L’Audiència Nacional va deixar en llibertat sense mesures cautelars a Jordi Cuixart, Jordi Sánchez,president de l'ANC; i el Major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero.
ERC assegura que estan "acusats d’un delicte que mai han comès sinó tot el contrari: estaven defensant drets bàsics". També afirma que "seria preocupant que la sentència estigui redactada abans del judici tenint en compte que s’han afegit més informes policials" 

Els fets es remunten al passat 20 de setembre "quan l’estat espanyol va decidir intervenir per la porta del darrera les institucions catalanes". Al llarg del matí es practicar detencions de diferents alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya i l’entrada de la Guardia Civil a diferents seus de conselleries de la Generalitat de Catalunya. La ciutadania es va concentrar davant la seu de la conselleria d’Economia i Vicepresidència a la Rambla de Catalunya de Barcelona (40.000 persones segons la Guàrdia Urbana) en protesta a l’actuació del govern de l’estat espanyol.


Foto: Jordi Cuixart a la sortida de l'Audiència Nacional / ERC Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
L'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica
15 Abr 2024 12:52 - RedaccióL'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica

"Defensar i reivindicar les lleis de Memòria Històrica i Democràtica que la dreta i l'extrema dreta [ ... ]

Política