hola

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va demanar respecte a la pluralitat de la ciutadania de Santa Perpètua i va realitzar una crida a mantenir la tranquil·litat i la convivència en aquests moments tant delicats que viu Catalunya. L'alcaldessa va realitzar aquestes manifestacions durant la celebració del Ple municipal de setembre que es va celebrar ahir al vespre.


Isabel Garcia va demanar consens, unitat, i no contribuir a la divisió i a la confrontació ja que va afirmar que "és trist" però s'estan trencant famílies per l'actual situació.

L'1 d'octubre va centrar bona part del debat de la sessió plenària amb intervencions dels representants d'ERC Pol Altayó, Albert Bonàs, Montse Vinyallonga i Jordi Umbert; els regidors socialistes Antonio Egea i Olga Valenzuela; el regidor de Ciutadans, Juan Suárez, el portaveu de la CUP, Salvador Alemany i la regidora de Relacions Ciutadanes, Sandra Gómez.

Durant el Ple, també es va donar lectura a un acord de la Junta de Portaveus d'adhesió a la Declaració de la Taula per la Democràcia sota el títol "En defensa dels drets i de les llibertats" que rebutja la violència exercida pels cossos de seguretat de l'estat durant el referèndum de l'1 d'octubre. També expressa la solidaritat a totes les persones ferides i desitja que es recuperin aviat. El text fa una crida al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, a la defensa d'un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l'autoritarisme, el respecte i no la intolerància. Per últim, exigeix la retirada dels cossos policials de l'Estat. El regidor de Ciutadans Juan Suárez es va absentar durant la lectura d'aquesta declaració.

L'1 d'octubre va monopolitzar el debat en l'apartat de precs i preguntes. El portaveu de la CUP, Salvador Alemany, va criticar que "l'Ajuntament no s'ha mulla't" en el referèndum i va afegir que "no els hem trobat a faltar" però va fer un prec per demanar que ICV s'incorpori " per fer un nou país, una república, fora de la tirania de Madrid"

El regidor de Ciutadans Juan Suárez va reclamar "respecte" ja que una part del públic va protestar quan l'alcaldessa li va donar la paraula. Va recordar que havia estat escollit representant de la Corporació en unes eleccions i va demanar que "no es falti a la veritat"

El portaveu d'ERC-MES, Pol Altayó, va mostrar el seu disgust per que fa quatre mesos que va demanar informació sobre el cas dels policies locals investigats pel jutjat nº 5 de Sabadell i encara no ha rebut cap resposta de l'Ajuntament de Santa Perpètua que es va presentar com a acusació particular. D'altra banda, va reiterar que la decisió de l'Ajuntament sobre el referèndum havia estat una "actitud covard" i va reclamar al consistori que es sumi a les mobilitzacions ciutadanes. Altayó també va demanar que es retiri les competències a la regidora de Relacions Ciutadanes per qualificar a les xarxes socials de protesta antidemocràtica i radical que durant l'acte institucional de l'Onze de Setembre una part de la ciutadania reclamés la cessió d'espais electorals. A més, també va criticar que comparés al president Puigdemont amb Franco.

Montse Vinyallonga, d'ERC, va demanar a l'Ajuntament que es sumés a l'agraïment a entitats, partits, voluntaris i ciutadania que havien fet possible la celebració del referèndum. El regidor Albert Bonàs també va reclamar a ICV que condemnés "sense dubtes" l'actuació dels cossos de seguretat de l'estat. Jordi Umbert, d'ERC, va demanar a petició dels partits de la PCCA, CUP, ERC i Podem que la declaració institucional de la Junta de Portaveus incorporara la petició de dimissió dels càrrecs polítics responsables de l'actuació policial de l'1 d'octubre, expressar la solidaritat amb els municipis afectats i exigir al Ministeri de l'Interior la reparació dels danys.

Antonio Egea del PSC va condemnar l'actuació policial, va mostrar la solidaritat amb les víctimes i va reprovar els responsables polítics de l'operatiu policial i també al Govern de Catalunya per trencar amb la legalitat.

La regidora de Relacions Ciutadanes, Sandra Gómez, va afirmar que en la seva opinió "Catalunya viu una doble repressió" i afirma que va utilitzar la imatge de Franco que alguns col·lectius havien utilitzat contra Catalunya en Comú i contra ICV.

La regidora socialista Olga Valenzuela va demanar als grups d'ERC i la CUP que li diguin al Govern de Catalunya que dialogui amb l'Estat ja que tots dos govern estan porta'n a Catalunya "al caos". 

Foto: El Ple ordinari de setembre es va celebrar aquest 4 d'octubre ja que va ser ajornat / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació aprova el Pla d'emergència en situació de sequera
01 Oct 2021 14:29 - RedaccióLa Corporació aprova el Pla d'emergència en situació de sequera

El Ple Municipal de setembre també ha aprovat inicialment, amb l'abstenció d'ERC, el Pla d’emergència [ ... ]

Política
Una cinquantena de persones participa a la concentració en suport de Carles Puigdemont
27 Set 2021 11:16 - RedaccióUna cinquantena de persones participa a la concentració en suport de Carles Puigdemont

Una cinquantena de persones es van concentrar el divendres 24 de setembre a les 20h a la plaça de la [ ... ]

Política
ERC denuncia el retard en l'arribada de la R8 a Santa Perpètua
21 Set 2021 12:23 - RedaccióERC denuncia el retard en l'arribada de la R8 a Santa Perpètua

Esquerra Republicana de Santa Perpètua, en un comunicat, denuncia que l'estació de la R8 encara no [ ... ]

Política