hola

L'alcaldessa de Santa Perpètua i coordinadora local d'ICV a Santa Perpètua, Isabel Garcia, va participar el diumenge 24 de setembre a l'assemblea estatal de parlamentaris i alcaldes que es va celebrar a Saragossa. La trobada tenia per objectiu ser un marc del diàleg a nivell d'estat de totes les forces polítiques per impulsar una solució dialogada al conflicte entre Catalunya i Espanya. Garcia va anar acompanyada de set regidors i regidores de l’Ajuntament més altres membres de l’organització.

L'assemblea estava convocada per Unidos Podemos, Catalunya en Comú i En Marea i hi van assistir uns 400 representats electes de Catalunya i de l'Estat.

Els assistents van signar el Manifest per la llibertat, la fraternitat i la convivència que declara el compromís amb la democràcia i exposa la necessitat de diàleg entre Espanya i Catalunya amb solucions polítiques democràtiques. El documenta també expressa que la detenció de càrrecs catalans, la prohibició d'actes i de reunions, l'entrada de forces de seguretat a impremtes i mitjans de comunicació o el segrest de revistes, entre d'altres son actuacions que estan destruint la convivència i les bases constitutives de la democràcia.

Isabel Garcia, ha expressat que la trobada era «molt necessària» i que «ara és el moment de parlar i poder cercar sortides que passen pel diàleg. Cal un compromís per sortir de la situació que estem vivint en aquests moments». Isabel Garcia lamenta que "es prohibeixin actes, reunions o que les forces de seguretat entrin a mitjans de comunicació i impremtes. S'ha arribat a un extrem que reclama solucions que passen pel diàleg i el consens» explica.

Durant l'assemblea es van viure també moments de tensió després que centenars de persones es concentressin a les portes del pavelló on tenia lloc l'assemblea i bloquegessin la sortida dels càrrecs electes. La coordinadora d'ICV a Santa Perpètua i alcaldessa del municipi, Isabel Garcia, va declarar que "va ser una situació molt desagradable perquè es van agredir a càrrecs públics. Ens vem sentir privats de la nostra llibertat en no poder sortir quan nosaltres voldríem". Garcia explicava que les persones concentrades "tenien una actitud molt agressiva i ens van insultar i amenaçar. Vam tenir una sensació de temps passats que mai pensava tornar a viure", va indicar. La presidenta del Parlament d'Aragó, Violeta Barba, va ser agredida per aquest col·lectiu de persones en rebre un cop d'ampolla d'aigua.


Foto: Assemblea de Saragossa / ICV Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política
Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política