hola

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat esmenes als pressupostos Generals de l'Estat que afecten Santa Perpètua. Les esmenes sumen un import total de 58 milions d'euros i són les referents a l'enllaç entre les línies R3 i R8 (50 milions d'euros), l'estació de tren de la R8 a la Granja Soldevila(5 milions d'euros) i la construcció del teatre/auditori a l'entorn Granja Soldevila (3 milions d'euros).

El senador d'ERC, Bernat Picornell, va confirmar en una roda de premsa celebrada el dijous 25 de maig a l'espai on el grup demana la construcció del teatre auditori, que les esmenes han estat rebutjades al igual que la resta de propostes presentades pel grup parlamentari d'ERC. Picornell va indicar que les peticions són factibles i han estat triades després d'un "repàs al territori". "No són un brindis al sol, és una llista de mínims" va indicar, de necessitats i prioritats.

Per la seva part, el portaveu i regidor d'ERC-MES a l'Ajuntament, Pol Altayó, va expressar que dues de les tres esmenes presentades per ERC són demandes històriques i millorarien la qualitat de vida dels perpetuencs. Per una banda l'enllaç de les línies de tren R3 i R8 i per l'altra l'estació central de la R8 a la Granja Soldevila.

La darrera de les esmenes que ha presentat ERC és la del Teatre Auditori, per al qual demanaven tres milions d'euros. Aquest equipament és una reivindicació de la formació republicana i s'ubicaria davant de la Biblioteca amb l'objectiu de programar activitats culturals i ser un centre de formació artística.

Presentació del projecte cultural

D'altra banda, aquest diumenge 28 de maig, ERC-MES va presentar a entitats culturals del municipi el seu projecte cultural per a Santa Perpètua en un acte que va tenir lloc al restaurant Can Llobet. A l'activitat va prendre-hi part el Diputat de la Diputació de Barcelona Juanjo Puigcorbé. El portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Pol Altayó, va indicar que el projecte d'ERC en aquest àmbit està basat en l'impuls municipal de la cultura a Santa Perpètua. Per a la formació republicana, actualment la programació cultural es basa en les activitats que fan les entitats i cal "donar la volta i fer que l'Ajuntament generi, activi i impulsi la formació, l'exhibició i producció d'activitat cultural al municipi». En aquest sentit, ERC manifesta que la construcció del nou Teatre-Auditori de Santa Perpètua a l'Espai Granja Soldevila ha de ser "una eina més per potenciar l'activitat cultural a la ciutat i que serveixi per generar formació, potenciar l'exhibició i esdevenir un espai de relació".


Foto: Representants d'ERC van presentar en roda de premsa les esmenes relacionades amb Santa Perpètua / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política