hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda començarà a fer la recollida de les fraccions de rebuig i orgànica a partir de l'octubre. Aquest és un dels punts que tractarà aquesta tarda el Ple de la Corporació local. 

Fins ara, l'empresa municipal Mogoda Serveis fa la recollida del paper, del vidre i dels envasos i una empresa externa fa la de la matèria orgànica i el rebuig. El contracte amb aquesta empresa tenia vigència fins al 31 de gener d'aquest any.

Tal i com va avançar l'alcaldessa, Isabel Garcia, fa uns mesos, l'Ajuntament ha estat estudiant la possibilitat de fer-se'n càrrec de tota la recollida. Després d'estudis econòmics i jurídics propis i d'una empresa d'auditors sobre la situació laboral dels treballadors de l'actual empresa concessionària, l'Ajuntament ha decidit donar el pas. Per això, aquesta tarda, abans de la sessió plenària, la junta general de Mogoda Serveis, SAM aprovarà una modificació dels estatuts.

Mogoda Serveis no tan sols gestionarà la recollida de totes les fraccions de residus, sinó que també assumirà com a seus els actuals treballadors de l'empresa concessionària que fan el servei a Santa Perpètua i els béns i vehicles adscrits al servei passaran a Mogoda Serveis.

Aquest és el punt més interessant del ple ordinari del mes de maig que també inclou l'aprovació inicial de modificació de la Trama Urbana Consolidada, una modificació de crèdit, un reconeixement extrajudicial de crèdit i es donarà compte dels informes d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera corresponents al primer trimestre de l'any.

Precisament, sobre la tasca dels municipis per la millora en la prevenció i en la gestió dels residus municipals serà una de les proposicions que presentaran els grups municipals a l'aprovació del Ple. La proposta insta la Generalitat a elaborar una nova Llei Catalana de Prevenció de residus i per a l'ús eficient dels recursos que empari els canvis per avançar cap a una economia circular basada en la sostenibilitat, la producció neta, la responsabilitat ampliada del productor, l’importador i el residu zero. El text afirma que el model actual de contenidors oberts s'ha de canviar per evitar l'anonimat.

La segona proposició és per demanar la millora de la mobilitat de la B-140, de titularitat de la Generalitat de Catalunya, administració a la qual es demana que garanteixi la il·luminació de la B-140 entre les rotondes dels Carreters i de Cal Sabau; que adeqüi els vorals i elimini les aigües que s'embassen els dies de pluja; que posi passos de vianants a l'altura de les parades s'autobús entre l'antiga B-142 i Cal Sabau; i asseguri un correcte equipament de les parades d'autobús interurbà que siguin segures, amb marquesina de protecció i correcta visibilització i que faciliti el moviment dels viatgers cap als polígons. També demana un projecte d'adequació per a carrils segregats a peu i en bicicleta.

D'altra banda, l'Ajuntament de Santa Perpètua declararà el seu compromís amb la pau a Colòmbia, amb la implementació dels acords de pau i amb aquelles accions que promoguin la finalització del conflicte armat i la reintegració dels excombatents a la vida civil. El Ple sol·licitarà al president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, que garanteixi la vida i la integritat dels líders socials i polítics de l'oposició, dels defensors dels Drets Humans i les comunitats victimitzades i que es procedeixi als desmantellament dels grups paramilitars. També demanarà a Xile, Veneçuela, Cuba i Noruega que evitin un genocidi a Colòmbia i a la Unió Europea que demani al president Santos celeritat i compliment de l'acord de pau.

La sessió plenària del mes de maig començarà a les set de la tarda i serà transmesa en directe per Ràdio Santa Perpètua a través del 107.0 de la FM i online a través de la seva pàgina web radio.staperpetua.org


Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament es reuneix amb el nou director general de CASSA
29 Set 2021 14:36 - NataliaL'Ajuntament es reuneix amb el nou director general de CASSA

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, [ ... ]

Política
La CUP demana una revisió del model de recollida de residus ja que l'actual 'no funciona'
30 Set 2021 11:32 - RedaccióLa CUP demana una revisió del model de recollida de residus ja que l'actual 'no funciona'

La CUP, en un comunicat, ha manifestat que l'actual model de recollida de residus a Santa Perpètua [ ... ]

Política
Cs celebra el seu 15è aniversari a Santa Perpètua
05 Oct 2021 11:42 - RedaccióCs celebra el seu 15è aniversari a Santa Perpètua

Ciutadans ha celebrat aquest divendres a un restaurant de Santa Perpètua el seu 15è aniversari amb [ ... ]

Política