hola

Esquerra demana al govern local la construcció de la coberta de la pista esportiva exterior per a aquest any. El portaveu del grup, Pol Altayó, reclama "avançar la inversió amb fons propis i donar resposta el més aviat possible a una demanda dels clubs d’hoquei i patinatge que ja s’arrossega de fa massa temps”.

La formació recorda que la Diputació ha atorgat una subvenció de 270.000 euros per a aquest projecte pel 2018. Una delegació d'ERC acompanyats per representants del Club Hoquei i Club de Patinatge Artístic de Santa Perpètua han visitat la pista de Palau.

L’interès es centra en conèixer les característiques tècniques de la coberta, els resultats obtinguts i el cost real de cobrir una pista similar exterior esportiva municipal que els clubs d’hoquei i patinatge de Santa Perpètua utilitzen (quan el temps els hi és favorable) a la localitat, segons destaca ERC en un comunicat. El cost total de la instal·lació de Palau ha estat de 586.000 euros però la despesa de la coberta ha estat d'uns 200.000 euros.

Per ERC-MES aquesta actuació "era i és prioritària a Santa Perpètua" i, reclama al govern que avanci una aportació municipal aquest 2017 "per tal de finançar, començar i executar aquesta coberta quan abans sense que aquest fet impliqui cap canvi en la subvenció finalista prevista per a l’any 2018 en el marc de les meses de concertació de la Diputació de Barcelona. Una subvenció de poc més de 270.000€ per a aquest projecte".

El regidor del grup municipal Albert Bonàs destaca que “cal cobrir la pista i deixar-la en condicions per poder fer-ne un ús adequat i sense perills. Canviar el paviment i cobrir la pista per poder donar resposta a les necessitats dels clubs és una prioritat que podem avançar en el calendari sense haver de renunciar a la subvenció de la Diputació de Barcelona per l’any 2018”.

ERC informa que el mes de juny de 2016 el Ple de la Corporació va aprovar el Pla d’Inversions 2016-2019. Aquest pla de 9,5 milions d’euros es distribueix en 17 programes d’actuació. El finançament de cada programa consta de dues aportacions, la corresponent a subvencions d’altres administracions (Generalitat, Diputació, etc..) i l’aportació pròpia de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

La formació explica que al Consell Municipal d’Esports de Santa Perpètua celebrat el passat desembre, el govern va anunciar a les entitats esportives que l’actuació de cobrir la pista exterior quedava com a mínim retardada fins al 2018. Aquest fet es justificava perquè la subvenció obtinguda de la Diputació per al 2017 (274.000€) seria destinada a rehabilitar els vestuaris del pavelló. ERC assenyala que el problema no rau aquí i recorda que la pista exterior és una reivindicació dels clubs des de l’any 2011. També critica que l'actuació figurava en el programa electoral d'ICV en el 2015 i que "dels 17 programes del Pla de Inversions, esports és l’únic que no té ni un sol euro d’aportació municipal i només dependrà de les subvencions rebudes d’altres administracions".


Foto: La delegació d'ERC amb representants del Club Hoquei i Club de Patinatge amb membres de l'Ajuntament de Palau / ERC

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política